News

Actorii români deplâng dispariţia lui Szobi Cseh

Cel mai iubit cascador român s-a stins din viaţă ieri noapte, după o luptă grea cu cancerul osos. Cunoscut şi iubit de întreaga breaslă actoricească, Szobi Cseh rămâne în memoria celor care l-au cunoscut drept un profesionist redutabil şi un om cu suflet uriaş.

Actorul Alexandru Arşinel şi l-a amintit pe cascadorul Szobi Cseh, ca fiind un om cu un caracter extraordinar, dedicat filmului şi cauzelor sociale. „S-a stins un om cu caracter şi calităţi extraordinare. Făcea parte dintr-o lume pe cale de dispariţie. Rar mi-a fost dat să văd un om cu asemenea caracter. Şi-a dedicat viaţa filmului, teatrului, reeducării copiilor de pe stradă“, a declarat Arşinel pentru Agerpres, amintind că Szobi Cseh a creat la cutremurul din 1977, în Bucureşti, un detaşament de salvare a victimelor.

„Sunt îndurerată! Fiecare plecare a unui om cu care am lucrat înseamnă o despărţire de un om care a însemnat la un moment dat o perioadă minunată de muncă. A fost un om care a iubit filmul românesc şi actorii români. A fost excepţional şi ca actor şi ca actor-cascador. Îmi pare rău pentru el, pentru ce ar fi putut să spună cu şcoala de cascadorie pe care o iniţiase. Din păcate acesta este drumul omului. Dumnezeu să-l odihnească şi să-i întărească familia“, a declarat la România TV actriţa Florina Cercel.

Regizorul Ioan Cărmăzan, profund afectat de moartea lui Szobi Cseh, a declarat cu tristeţe că românii au pierdut un „om excepţional“. „Avea cultul prieteniei. Este o mare pierdere! Sunt afectat total! Face parte din tinereţea noastră. Era fermentul care ţinea împreună o echipă de cascadori“, a spus Cărmăzan.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat că actorul şi cascadorul Szobi Cseh, care a murit vineri la vârsta de 71 de ani, „avea o foarte mare pasiune pentru film“ şi iubea toţi oamenii din această industrie, de la tehnicieni până la regizori. „Era un personaj extrem de carismatic, care, pe lângă filme, pe care le iubea, a făcut şi foarte multe fapte bune“, a declarat Irina Margareta Nistor.

Comentarii

Articole asemănătoare

News

Cristina Stamate, operată pe cord deschis

Mereu veselă şi pusă pe glume, n-ai fi zis că are grave probleme de sănătate. Deunăzi, actriţa de comedie a fost supusă unei intervenţii chirugicale pe cord la o clinică privată din Bucureşti. Uite care este acum starea sa.

Ce nume hollywoodian vine în România?

News

Ce nume hollywoodian vine în România?

El va compune muzica pentru filmul artistic de lungmetraj "Spovedanii", în regia marelui Ioan Cărmăzan, cu care de altfel americanul se va întâlni la Bucureşti, în vederea unei colaborări mai fructuoase şi mai solide între industriile de film americană şi română.

VIDEO Cream, în primul ei rol de fată rea

Filme

VIDEO Cream, în primul ei rol de fată rea

După un an de aşteptare, filmul al cărei protagonistă este Claudia Pavel, “Terapie pentru crimă”, a văzut lumina rampei în prezenţa unor personalităţi din lumea filmului, din showbiz, jurnalişti, dar şi foarte mulţi fani.