Vedete

Actorul Anghel Damian, de la rolul lui Vlad la cel al lui Carol al II-lea FOTO&VIDEO

Actorul Anghel Damian, de la rolul lui Vlad la cel al lui Carol al II-lea FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Îl cunoaşteţi din serialul care rulează la Pro TV, dar acum apare şi pe marile ecrane, cu un rol important în abia lansatul "Maria, Regina României".

Actorul Anghel Damian, cel care scrie scenariul serialul "Vlad" şi care-l interpretează pe mai tânărul Vlad, a acceptat provocarea de a-l interpreta pe Carol al II-lea, în recent lansatul film istoric "Maria, Regina României".

Regizată de Alexis Sweet Cahill, producţia a fost prezentată în premieră de gală, miercuri, la Ateneul Român, în prezenţa lui Nicolae al României şi a soţiei sale, Alina.

Pelicula, bazată pe fapte reale şi filmată atât în România, cât şi în Franţa, prezintă drumul anevoios, plin de încercări al unei regine care doreşte să îşi împlinească un vis: România Unită. Acţiunea filmului are loc în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, în 1919.

La acea vreme, Carol al II-lea este un tânăr impetuos, dornic să-şi afirme forţele. "Când vorbim despre Carol, vorbim de o figura controversată, despre care presa vremurilor a spus atâtea şi atâtea, încât orice încercare de a afirma contrariul se loveşte de o mitologie populară bine înrădăcinată. Provocarea mea cea mai mare a fost să-l arăt pe Carol omul, nu prinţul moştenitor, o figură complexă, cu frici şi traume, cu nelinişti, cu dorinţe şi plin de patimă, aşa cum l-am descoperit din documentele de arhivă şi scrisorile personale pe care le trimitea iubirilor sale din tinereţe. Am ţinut cu el, în ciuda acţiunilor sale controversate şi sper ca şi publicul spectator să aibă o fărâmă de empatie pentru această figură atât de importantă din istoria Romaniei”, spune Anghel Damian.

În acelaşi cadru îl vedem şi pe Adrian Titieni, care interpretează partitura lui I. C. Brătianu, în timp ce rolul principal al Reginei Maria îi revine Roxanei Lupu.

”Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare şi o onoare că mi s-a oferit. Am trăit bucurii si încercări deopotrivă, pe platou fiind pusă faţă în faţă cu diverse provocări. Prin rol sau mai bine spus prin experienţele Reginei Maria, am învăţat despre politică, diplomaţie, perseverenţă, demnitate şi patriotism. A fost mai mult o experienţă de viaţă, dincolo de o experienţă artistică, una pentru care sunt extrem de recunoscătoare”, declară actriţa Roxana Lupu.

Comentarii

Modifică Setările