News

Actriţa Carmen Stănescu a murit la 92 de ani

Actriţa Carmen Stănescu a murit la 92 de ani

Doliu în lumea teatrului din România după ce actriţa Carmen Stănescu a murit. Avea 92 de ani şi a încetat din viaţă miercuri noaptea spre joi, a confirmat directorul adjunct al Teatrului Naţional 'I. L. Caragiale' din Bucureşti, actriţa Ilinca Tomoroveanu, pentru Agerpres. "Este adevărat, doamna Carmen Stănescu a murit azi noapte. Bănuiesc că motivul este boala de care suferea dânsa".

Se pare că actriţa a murit în casa ei, în somn, după o suferinţă îndelungată. A fost căsătorită cu actorul Damian Crâşmaru cu care a trăit o frumoasă poveste de dragoste. Era de o frumuseţe răvăşitoare în tinereţe şi a debutat în teatru în anul 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa ''Fraţii Karamazov''.

Actriţa avea grave probleme de sănătate şi nu mai putea urca pe scenă din cauza durerilor. "Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge (n.r. - afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii). Ea a fost şi campioană la atletism, la suta de metri, a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa naţională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii. Merge destul de dificil, nu mai joacă nicăieri şi, sincer, nici eu nu mai vreau să joc", declara soţul ei pentr Click în septembrie 2017.

Foto: TNB

Modifică Setările