News

Actriţa gay din ”Sex and the city” vrea să devină guvernatorul New York-ului

Actriţa gay din ”Sex and the city” vrea să devină guvernatorul New York-ului

De pe platourile de filmare, în politică! Cynthia Nixon este starul hollywoodian care vrea să renunţe la profesia care a făcut-o celebră pentru a deveni guvernatorul New York-ului. Distribuţia serialului ”Sex and the city”: Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker şi Kim Cattrall Cynthia Nixon, cea care a jucat-o pe Miranda Hobbes în serialul ”Sex and the city”, şi-a depus deja candidatura pentru postul de guvernator al statului New York. Ea îl va întâlni în cursa politică pe democratul Andrew Cumo, actualul deţinător al funcţiei. Vrea să intre în politică şi să devină Guvernatorul New York-ului Într-un discurs politic, Cynthia şi-a anunţat intenţia de a deveni guvernator şi promite să schimbe sistemul educaţional. ”Iubesc New York-ul şi, astăzi, îmi anunţ candidatura pentru funcţia de guvernator”. Ea a publicat un videoclip în care vorbeşte despre inegalitate şi nevoia unei reforme în educaţie – Nixon fiind o cunoscută activistă în domeniul educaţiei în New York.

Dacă va câştiga cursa electorală, Cynthia Nixon (51 de ani) va deveni prima femeie şi primul reprezentant al minorităţii gay la conducerea New Yorkului. Ea s-a remarcat ca o apărătoare activă pentru educaţia publică la începutul anilor 2000, când primarul de atunci, Michael Bloomberg a propus reducerea bugetelor acestor instituţii de învăţământ.

Propune o reformă în învăţământ

 În vârstă de 51 de ani, Cynthia s-a remarcat prin rolul din serialul ”Sex and the city”. În 2004, Cynthia a câştigat un premiu Emmy pentru rolul jucat în acel serial. Patru ani mai târziu, a mai câştigat un premiu Enmmy pentru apariţia specială din serialul ”Law & Order: Special Victims Unit”.

Cynthia Nixon a avut o relaţie cu un profesor de şcoală elementară pe nume Danny Mozes. Împreună au doi copii, pe nume Samantha, respectiv Charles. Relaţia lor a durat din 1988 până în 2003, când Cynthia a schimbat ”tabăra”. Din 2004, actriţa e într-o relaţie cu activista Christine Marinoni, cu care a ajuns şi la altar. În 2011, Christine i-a dat naştere unui băieţel, pe nume Max Ellington. Vorbind despre orientarea ei sexuală, Cynthia spune că este bisexuală. ”Nu simt că m-am schimbat. Am fost cu bărbaţi toată viaţa mea şi nu am fost niciodată îndrăgostită de o femeie. Dar când m-am îndrăgostit de una, într-adevăr, nu mi s-a părut nimic ciudat. Sunt o simplă femeie, îndrăgostită de o altă femeie”, spunea ea în 2007.

Cynthia Nixon, soţia sa şi fiul lor
Modifică Setările