News

Actriţa Gloria Grahame din filmul „O viaţă minunată” s-a căsătorit cu fiul ei vitreg la câţiva ani după ce a fost prinsă cu el în pat

Actriţa Gloria Grahame din filmul „O viaţă minunată” s-a căsătorit cu fiul ei vitreg la câţiva ani după ce a fost prinsă cu el în pat camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Actriţa Gloria Grahame din filmul „It’s a Wonderful Life” s-a căsătorit cu fiul ei vitreg, Tony, la opt ani după ce cel de-al doilea soţ i-a descoperit în pat. A fost cea mai lungă relaţie a ei.

Viaţa amoroasă a Gloriei Grahame a fost una controversată. Pe lângă faptul că s-a întâlnit cu un bărbat mai tânăr cu aproape 30 de ani, actriţa şi-a înşelat cel de al doilea soţ, Nicholas Ray, cu fiul său, Tony. Ray nu i-a putut ierta niciodată. Nici măcar un deceniu mai târziu, când Grahame şi Tony s-au căsătorit şi au avut doi copii împreună. Iată povestea neobişnuită a lui Grahame!

Născută în noiembrie 1923, Grahame a crescut în Los Angeles, California. Mama ei a fost Jean Hallward, o actriţă britanică care şi-a dorit ca odraslele ei să aibă un succes mai mare în showbiz.  Viaţa lui Grahame s-a schimbat în 1944, când Louis B.Mayer , cofondatorul Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), a văzut-o în timpul unei producţii pe Broadway şi i-a dat un contract în compania sa de media.

Ea şi-a făcut debutul în producţia „Blonde Fever” din 1944, dar cariera ei a crescut vertiginos cu filmul din 1946 „It’s a Wonderful Life”. În 1952, Grahame a luat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din „The Bad and the Beautiful”.  Ea a spus doar „Mulţumesc foarte mult” şi a părăsit scena când a acceptat premiul. Potrivit actriţei Terry Moore, Grahame a fost întotdeauna nesigură pe ea şi s-a simţit întotdeauna nepregătită pentru această profesie.

Cariera lui Grahame în anii 1940 era înfloritoare, dar viaţa ei personală era o mizerie. Diva a cerut divorţul de actorul Stanley Clements, primul ei soţ, în 1946, chiar înainte de a sărbători prima lor aniversare.  În cele din urmă s-au împăcat, dar el a abuzat-o fizic. În aceeaşi zi în care mariajul lor a fost anulat, în 1948, ea s-a căsătorit cu cel de-al doilea soţ, regizorul filmului„Rebel fără cauză”, Nicholas Ray.

Relaţia dintre Ray şi Grahame era destinată să eşueze de la început. El a recunoscut odată că este „îndrăgostit” de soţia sa, dar nu îi place foarte mult de ea. Pentru a o împiedica să cheltuiască aproape 40.000 de dolari, el a pariat toţi banii în noaptea nunţii lor.

La trei ani după ce a spus „Da”, Grahame şi-a înşelat soţul cu fiul ei vitreg, Tony.  Ray şi-a descoperit soţia şi fiul în pat, în casa lor din Malibu. Au divorţat în 1952, dar motivul despărţirii lor a fost ţinut secret timp de un deceniu.

Actriţa s-a căsătorit cu producătorul TV Cy Howard în 1954, dar relaţia lor a fost scurtă şi traumatizantă. În timpul uneia dintre multiplele lor lupte, Grahame a tras cu arma asupra lui Howard. Grahame a continuat să lucreze la Hollywood până în 1962, când toată lumea a descoperit că s-a căsătorit în secret cu Tony, fiul lui Ray. Mariajul se petrecuse cu doi ani înainte, în Mexic. Oamenii au fost şocaţi când s-a aflat că ea avea o relaţie serioasă cu fiul ei vitreg, dar actriţa a fost sfidătoare. 

"M-am căsătorit cu Ray, regizorul. Oamenii  s-au mirat. Mai târziu, m-am căsătorit cu fiul lui şi, din reacţia presei, am crezut că am comis incest".

Deşi nimeni nu se aştepta la mare lucru de la relaţia dintre Grahame şi Tony, aceştia au rămas împreună timp de 14 ani şi au avut doi băieţi împreună. Cu toate acestea, relaţia lor şi felul în care se comporta pe platourile de filmare i-au afectat în mod semnificativ cariera.

Ray nu a acceptat niciodată dragostea  dintre Grahame şi Tony, care era cu 14 ani mai tânăr,. Regizorul nu i-a putut ierta că l-au înşelat şi s-a înstrăinat de Tony, şi aşa a rămas până la moartea sa. În 1974, Grahame şi Tony au divorţat, iar cariera ei la Hollywood s-a stins şi ea. Patru ani mai târziu, s-a mutat la Londra pentru a lucra la o producţie de teatru şi l-a cunoscut pe pe Peter Tuner.

Cu aproape 30 de ani mai tânăr decât ea, Turner  s-a lăsat dus de val în această aventură. În cele din urmă, cei doi s-au mutat împreună. Din păcate, ea a început să dispară fără explicaţii.

În 1980, sătul de comportamentul ei, Turner s-a întors în Anglia. El a aflat motivul comportamentului ciudat al lui Grahame un an mai târziu: ea se îndepărtase de el din cauză că suferea de cancer la sân. Medicii i-au spus pentru prima dată că are cancer în 1974. După ce şi-a schimbat dieta şi stilul de viaţă şi a primit tratament cu radiaţii, boala a intrat în remisie. S-a reîntors însă în 1980. În loc să-i spună lui Turner despre asta, ea a ţinut totul secret. 

Într-o zi, Turner a primit un telefon de la un teatru din Lancaster. I-a spus că Grahame s-a prăbuşit pe scenă şi a fost dusă la spital. Gloria a refuzat asistenţa medicală şi l-a întrebat pe Turner dacă poate rămâne la casa părinţilor săi din Liverpool.

Peter a fost de accord. I-a contactat copiii ei şi le-a spus despre starea ei. Au dus-o înapoi la New York şi a fost internată la Spitalul St. Vincent pe 5 octombrie 1981. Câteva ore mai târziu, actriţa a murit. Avea 57 de ani.

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările