News

Adela Popescu te învaţă cele 12 reguli ale unei apariţii de neuitat

Adela Popescu te învaţă cele 12 reguli ale unei apariţii de neuitat

E una dintre cele mai şic prezenţe de la evenimentele mondene şi, pentru că multe fane vor să ştie care e secretul eleganţei ei, vedeta de televiziune a încropit un mic îndrumar pentru ca apariţia la un eveniment să fie memorabilă.

Pentru că toamna abundă în evenimente de tot felul, balurile bobocilor, nunţi, petreceri de firmă, zile de naştere, premiere sau lansări, Adela Popescu a întocmit câteva reguli de la care, spune ea, „nu trebuie să te abaţi sub nicio formă“.

Iată care sunt cele 12 „porunci“ ale unei apariţii de neuitat:

"1. Niciodată, dar absolut niciodată să nu ieşi din casă cu părul nespălat. Vă spun un secret, un machiaj perfect nu face două parale dacă podoaba capilară e unsuroasă. Fie că eşti sau nu îndemânatică în a-ţi aranja părul nu ştiu cum, oricum va arăta mult mai bine dacă este spălat.

2. Dacă nu ai avut timp să mergi la manichiură şi pedichiură, să nu cumva să ieşi cu oja sărită. Mai bine cumpără-ţi nişte acetonă, curăţă ce a rămas şi aplică un lac incolor.

3. Cât timp te machiezi şi îţi roteşti un bigudiu în păr, pune în picioare pantofii pe care vrei să îi încalţi. Într-o oră ar trebui să te prinzi dacă sunt OK sau dacă îţi vor distruge seara. Dacă nu ai alţii de rezervă şi e musai să mergi încălţată cu ei, măcar ştii la timp şi, după ce îţi faci intrarea ca o divă, îţti pui pe sub masă balerinii pe care i-ai luat la tine de siguranţă. Recomand să-i foloseşti doar cât să-ţi odihneşti picioarele.

4. Dacă nu ai talent la machiaj, ceea ce e absolut normal, îţi recomand să nu te complici cu cine ştie ce umbre şi combinaţii de culori. Stângăcia în tehnică de make-up se simte imediat. Aşadar, aplică-ţi un fond de ten, pudră, conturează-ţi sprâncenele, dă cu blush, mult mascara şi un ruj mai tare. Dacă, totu,i insişti, dă-ţi pe conjunctivă cu creion dermatograf şi estompează-l cu puţin maro. Va fi perfect! :)

5. Dacă transpiri abundent, ai mare grijă ce îmbraci. E urât să apari cu pete la subraţ. Dar dacă e musai să îmbraci o cămaşă sau o ţinută cu mânecă lungă, măcar foloseşte, pâna ajungi acolo, câteva şervetele pe post de burete.

6. Nu te parfuma tare. Ştiu că tendinţa e să dai mult pentru a te ţine toată seara. Dar gândeşte-te că preferinţele în materie de parfumuri sunt extrem de diferite. Ar fi păcat să ratezi un sărut din cauza asta. :)

7. Respiraţia! Te rooog, ai mare grijă. Poţi să arăţi impecabil, să ai un discurs perfect, dacă respiraţia nu e OK, ai stricat tot. Tocmai de aceea, după spălatul pe dinţi, pe drumul spre eveniment, mestecă o gumă.

8. Nu purta rochii care te strâng sau sunt prea scurte, prea mulate, care îţi cad de pe sâni.

9. Prin definiţie, un eveniment important cere o atenţie ridicată asupra ţinutei, machiajului, părului, accesoriilor. Dar ai mare grijă să nu te împopoţonezi prea tare. Din dorinţa de a fi perfectă cu toate elementele, rişti să devii prea încărcată. Cocul coc, machiajul tare, bijuterii statement, rochia de seară, pantofii înalţi etc. Sunt mişto şi sunt de seară, dar nu toate de-odată!

10. Ştiu că vrei să încerci genele false. Dar ţi-ai mai pus? Să ai grijă să nu-ţi bagi lipiciul în ochi şi să te asiguri că nu ai vreo sensibilitate la vreun element din compoziţia lui. Dacă începi să lacrimezi, ţi-ai stricat machiajul.

11. Nu uita, fiecare eveniment e un excelent pretext de networking. Distrează-te, desigur, dar dacă pleci de-acolo şi nu ai făcut cunoştinţă cu cel puţin 5 oameni noi, ai mers degeaba.

12. Nu bea prea mult. E fun, sunt mulţi cunoscuţi, pare safe, dar nu e prea plăcut, în niciun context, să vezi o femeie clătinându-se. Păstrează asta pentru serile cu iubitul tău sau cu cei mai buni prieteni.

Foto: pagina personală

Modifică Setările