News

Adele, marea câştigătoare la Gala Grammy

de admin

Artista a avut o revenire spectaculoasă pe scena premiilor Grammy, după intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o la nivelul corzilor vocale.

Adele a obţinut aseară nu mai puţin de 6 trofee Grammy, câştigând astfel la toate categoriile la care a fost nominalizată - inclusiv albumul anului (21), cântecul anului (Rolling in the Deep) şi cea mai bună prestaţie pop solo (Someone Like You). "Vreau să le mulţumesc doctorilor pentru că mi-au redat vocea", a spus artista, oferind ulterior o demonstraţie impresionantă prin interpretarea piesei Rolling in the Deep.

Ceilalţi mari câştigători ai serii au fost cei de la Foo Fighters, care au obţinut 4 Grammy-uri, printre care premiile pentru cel mai bun cântec rock (Walk), pentru cel mai bun album rock (Wasting Light) şi cea mai bună prestaţie rock (Walk).

Dincolo de succesul lui Adele, cea de-a 54-a ediţie a premiilor Grammy a fost una a tributurilor pentru marile voci pierdute - Jennifer Hudson a emoţionat publicul prezent la Staples Center cu versiunea sa pentru hitul lui Whitney Houston, I Will Allways Love You, iar Alicia Keys a pregătit un duo cu Bonnie Raitt, în memoria Ettei James.

Printre cei care au încercat să anime audienţa cu prestaţiile lor live s-au numărat Rihanna - care a urcat pe scenă alături de cei de la Coldplay -, Bruno Mars, Chris Brown, care aseară a fost distins cu premiul Grammy pentru cel mai bun album R&B (F.A.M.E.) - dar şi sexagenarii de la Beach Boys, faimoasa formaţie din anii 60, care au readus hitul Good Vibrations la Staples Center, după tributul pregătit pentru ei de Maroon 5, cu piesa Surfer Girl. Cei de la Beach Boys au revenit astfel în atenţia publicului, după ce anul trecut şi-au anunţat reuniunea de 50 de ani de la înfiinţarea formaţiei, dar şi lansarea unui nou album şi organizarea unui turneu pentru 2012.

Alţi câştigători ai Galei Grammy au fost: cel mai bun artist debutant - Bon Iver (spre nemulţumirea lui Nicki Minaj, nominalizată şi ea la această categorie), cel mai bun cântec R&B - Fool for You, Cee Lo Green & Melanie Fiona, cea mai bună prestaţie rap - Otis, Jay-Z & Kanye West, cel mai bun cântec rap - All of The Lights, Kanye West, Rihanna, Kid Cudi &Fergie, cel mai bun album rap - My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Kanye West.

Foto: Reuters

Modifică Setările