Carti

Adelin Petrişor şi-a lansat propriul volum

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii realizate în diversele teatre de operaţiuni, în calitate de corespondent de televiziune.

În prezenţa familiei, a prietenilor şi a numeroşi colegi de breaslă, Adelin Petrişor (35) s-a lansat în publicistică joi seară, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. După prezentarea unor imagini din deplasările lui în zonele de conflict din lume şi după introducerea făcută de jurnaliştii Ovidiu Şimonca şi Cătălin Tolontan, Adelin şi-a prezentat cartea apărută la editura Polirom, în colecţia Ego. Publicistică. În „Războaiele mele“, Adelin Petrişor îşi recapitulează deplasările în zone de război, precum fosta Iugoslavie, Liban, Afganistan şi Irak, închisoarea Guantanamo, precum şi întâlnirile cu Yasser Arafat, Mu'ammar al Gaddafi, Mohamed Fadlallah şi teroristul sârb Arkan.

El spune că a scris această carte, prefaţată de Cristian Tudor Popescu, în special pentru studenţii la jurnalism, fapt pentru care volumul său va fi lansat de editura Polirom şi la facultăţile de jurnalism din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. „Eu sper că ei (jurnaliştii, n.r.) vor aduce lucruri mai bune, vor aduce un suflu nou. Am scris această carte nu pentru că sunt vreun Hemingway. Eu sunt din Buzău, de asta am şi făcut lansarea la Clubul Ţăranului“, a glumit Adelin Petrişor. Eu sper că această carte să-i ajute pe puştii care sunt în facultate acum să iubească meseria asta“.

Pe lângă soţia lui, ziarista Maria Coman, la eveniment au mai fost prezenţi şi jurnaliştii Rodica Culcer, Vlad Petreanu şi Moise Guran.

Titlu: „Războaiele mele“
Editura: Polirom
Colecţia: Ego Publicistic
Nr de pagini: 248
Preţ: 24,95 RON

Foto: blog personal; Polirom

Modifică Setările