Carti

Adelin Petrişor şi-a lansat propriul volum

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii realizate în diversele teatre de operaţiuni, în calitate de corespondent de televiziune.

În prezenţa familiei, a prietenilor şi a numeroşi colegi de breaslă, Adelin Petrişor (35) s-a lansat în publicistică joi seară, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. După prezentarea unor imagini din deplasările lui în zonele de conflict din lume şi după introducerea făcută de jurnaliştii Ovidiu Şimonca şi Cătălin Tolontan, Adelin şi-a prezentat cartea apărută la editura Polirom, în colecţia Ego. Publicistică. În „Războaiele mele“, Adelin Petrişor îşi recapitulează deplasările în zone de război, precum fosta Iugoslavie, Liban, Afganistan şi Irak, închisoarea Guantanamo, precum şi întâlnirile cu Yasser Arafat, Mu'ammar al Gaddafi, Mohamed Fadlallah şi teroristul sârb Arkan.

El spune că a scris această carte, prefaţată de Cristian Tudor Popescu, în special pentru studenţii la jurnalism, fapt pentru care volumul său va fi lansat de editura Polirom şi la facultăţile de jurnalism din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. „Eu sper că ei (jurnaliştii, n.r.) vor aduce lucruri mai bune, vor aduce un suflu nou. Am scris această carte nu pentru că sunt vreun Hemingway. Eu sunt din Buzău, de asta am şi făcut lansarea la Clubul Ţăranului“, a glumit Adelin Petrişor. Eu sper că această carte să-i ajute pe puştii care sunt în facultate acum să iubească meseria asta“.

Pe lângă soţia lui, ziarista Maria Coman, la eveniment au mai fost prezenţi şi jurnaliştii Rodica Culcer, Vlad Petreanu şi Moise Guran.

Titlu: „Războaiele mele“
Editura: Polirom
Colecţia: Ego Publicistic
Nr de pagini: 248
Preţ: 24,95 RON

Foto: blog personal; Polirom

Comentarii

Articole asemănătoare

Muzica

Taxi & Mihaela Rădulescu, reloaded

Formaţia Taxi a filmat în urmă cu câteva zile un nou videoclip alături de Mihaela Rădulescu. Lucrul la materialul video pentru piesa „Tăcerea din ochi“ a durat peste 18 ore.

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

Gossip

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

A avut o nuntă frumoasă şi părea că şi-a găsit jumătatea. Dar iată că şi „Mama Natură“ e una dintre cei care îngroaşă rândurile celor care divorţează anul acesta.

Muzica

Duet inedit: Michael Jackson şi solistul Bee Gees

Barry Gibb, solistul formaţiei Bee Gees, a postat pe site-ul său oun fragment extras din videoclipul piesei „All In Your Name“, pe care a realizat-o în anul 2002, împreună cu Michael Jackson.

Carti

O viaţă trăită lângă Saddam Hussein

Editura Pandora M prezintă „Viaţa mea cu Saddam Hussein“, o poveste uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein.

Carti

-

Un roman poliţist, scris cu mult nerv, care te incită şi te ţine cu sufletul la gură.

Din colecţia „Carte de buzunar“, Editura Rao îţi recomandă cartea scriitoarei japoneze Mariko Hashioka, alias Natsuo Kirino, una dintre puţinele autoare de thrillere poliţiste din Asia. Romanul „Afară“ a fost însă atât de bine primit de public, încât a fost distins la el acasă cu premiul pentru cea mai bună ficţiune poliţistă.

Carti

-

Acţiune, suspans şi multe camere de filmat.

Nu, Mircea Badea nu şi-a scos o carte. Nu încă! Lectura pe care ţi-o propun nu e nicidecum o radiografie a societăţii româneşti, deşi ar putea fi, in extremis, prin comparaţie cu societatea americană, căci acţiunea se petrece dincolo de Ocean.

Carti

-

Editura scoate la vânzare cărţi la preţuri surpriză pentru vremuri de criză.

Carti

-

Vedeta Antenei 1 îşi prezintă în premieră volumul „Amintiri în alb şi negru“ sâmbătă, 12 iunie, la Târgul de carte Bookfest.