Fashion

Adevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare

Adevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Supranumit şi Kaiser, designerul de origine germană nu se despărţea niciodată de accesoriul său de preţ, ochelarii negri, iar motivul nu este nici pe departe unul estetic.

Dacă răsfoim orice album de fotografii ce îl portretizează pe talentatul creator de modă, vom vedea că în nicio imagine el nu ne priveşte în ochi, căci sunt mereu acoperiţi. Din punct de vedere al stilului personal, Karl a avut mereu două elemente de care nu s-a despărţit: ochelarii de soare şi cămaşa albă, impecabilă. Astăzi, la mai bine de un an de la trecerea lui în nefiinţă, acestea două obiecte sunt semnătura lui pentru posteritate, alături de creaţiile fabuloase pe care le-a lăsat lumii modei. Despre cămaşă, acesta spunea că este “cea mai bună creaţie a modei”, iar despre ochelari s-au făcut multe speculaţii de-a lungul timpului. Asistentul lui, Arnaud Maillard, cel care i-a stat alături timp de 15 ani, susţinea că unul dintre motive este aroganţa Kaiserului şi faptul că, atunci când se simţea plictisit de vreun speech sau vreo discuţie lungă, “trăgea un pui de somn” fără a putea fi observat.

Aşa arăta Karl Lagerfeld în 1954, fără ochelari de soare

E adevărat că acest lucru nu a fost niciodată confirmat de Lagerfeld, însă, la un moment dat, a prins curaj şi a povestit ce l-a determinat, încă din 1967, să poarte acest accesoriu, chiar şi atunci când lucra pentru colecţiile celebrei care Chanel. Adevărul dovedeşte că motivele nu sunt nici estetice, nici pentru a-şi ascunde privirea, ci are de-a face cu protejarea ochilor, care erau, în fond, “accesoriul” cel mai de preţ pentru creatorul ce a revoluţionat lumea modei.

Într-un interviu, acesta a mărturisit că : “În 1967, am mers cu un prieten într-un club şi acolo a apărut şi un alt bărbat cu care avusesem o aventură. Când ne-a văzut împreună, a vrut să-i arunce un pahar în cap partenerului meu, dar m-a nimerit pe mine în ochi. În acea zi aveam, din întâmplare, ochelari, pentru că sunt puţin miop. Aşa mi-am dat seama că ochii sunt cel mai preţios lucru pe care îl am şi nu am mai stat fără ei”. Şi adevărul e că, până în ziua morţii lui, pe 19 februarie 2019, acesta nu a mai fost văzut în public fără ochelarii săi la fel de celebri ca şi el. 

Karl a fost adorat de vedetele care i-au purtat creaţiile. Aici, împreună cu Katy Perry.

Modelele erau variate şi adesea specifice pentru anumite evenimente, dar întotdeauna negri. Şi, ca o ultimă confesiune şi justificare a anilor văzuţi din spatele lentilelor negre, acesta a declarat într-un alt interviu: “Ochelarii de soare negri sunt ca umbrele. Prin lentilele colorate, lumea e mult mai frumoasă şi, dintr-o data, eşti mai tânăr cu 10 ani”.

 

 

Comentarii

Modifică Setările