News

Adevăratul motiv pentru care Jackie Kennedy i-a dat papucii primului ei logodnic pentru a se mărita cu JFK

Adevăratul motiv pentru care Jackie Kennedy i-a dat papucii primului ei logodnic pentru a se mărita cu JFK camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Mâine, 28 iulie, ar fi fost aniversarea celei mai iubite Prime Doamne a Americii, misterioasa Jackie Kennedy.

Căci legendara soţie a lui J.F.K a fost şi a rămas un mister, în ciuda atâtor lucruri care s-au scris despre ea. Unul dintre misterele care n-au fost descifrate complet despre cea dispărută dintre noi în 1994 este motivul pentru care Jackie a ales să se căsătorească cu un politician în plină ascensiune, başca afemeiat, precum John F. Kennedy, în ciuda faptului că ea acceptase, deja, o cerere în căsătorie de la un alt burlac eligibil, brokerul John Husted Jr.

Jurnalistul şi biograful Randy Taraborelli suţine că motivul poartă numele ambiţioasei mame a lui Jacqueline, Janet Lee Bouvier Auchincloss. Janet avea doar 21 de ani când s-a măritat cu tatăl lui Jackie, John Vernou Bouvier III, iar la 33 de ani a decis să divorţeze de el. În calitatea ei de mama singură a două fete, Janet s-a chinuit foarte mult financiar, însă al doilea ei mariaj, cu bogatul investitor Hugh Auchincloss, a salvat-o din această situaţie. Toată experienţa ei a făcut-o pe Janet să nu le lase pe fiicele ei, Jackie şi Lee, să treacă prin ceea ce a trecut ea.

“Banii şi puterea sunt cheia fericirii”, le-ar fi spus aceasta fetelor ei, atribuite pe care JFK le avea din plin, atunci când Jackie a decis să se căsătorească cu el, în ciuda faptului că era logodită cu alt bărbat. După ce mama lui Jackie a aflat că John Husted, logodnicul fiicei sale, câştigă doar 17.000 de dolari pe an, a convins-o pe fiica sa cea mare să anuleze nunta şi să facă o partidă mai bună. Zis şi făcut. Deşi nunta celor doi era stabilită pentru luna iunie a anului 1952, în martie, Jackie i-a returnat viitorului ei soţ inelul de logodnă.

Nu se ştie cu certitudine dacă JFK apăruse, deja, în peisaj în acea perioadă, însă biograful Randy Taraborelli susţine că Jackie ar fi renunţat la primul ei logodnic tocmai pentru că pe atunci senatorul Kennedy ar fi fost mult mai acceptabil pentru ambiţioasa ei mamă.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările