News

Adevărul despre destrămarea trupei Beatles

Adevărul despre destrămarea trupei Beatles

La 42 de ani de la despărţirea grupului britanic, văduva lui John Lennon a acceptat să vorbească într-un interviu despre motivul pentru care cei patru Beatleşi n-au mai cântat împreună.

Pe 10 aprilie 1970, cei patru britanici au provocat crize de plâns şi de isterie printre fanii lor, când au anunţat că nu vor mai apărea pe scenă în aceeaşi formulă. La acea vreme, Yoko Ono, femeia extravagantă care devenise soţia liderului Beatles, a fost învinuită pentru „divorţul“ Beatleşilor, iar ea n-a vrut să comenteze prea multe la acea vreme.

Recent, într-un interviu acordat prestigioasei reviste „Rolling Stone“, Yoko Ono a decis să redeschidă acest subiect, afirmând că o parte din vina pentru destrămarea trupei i-ar aparţine lui Paul McCartney, care a încercat „să transforme Beatles în trupa lui, ceea ce lor nu le-a plăcut“.

Ono precizează că unul dintre aceia care „s-au bucurat cu adevărat de despărţire“ a fost chiar John Lennon. Mai mult, fosta soţie a acestuia recunoaşte că tensiuni în rândul membrilor trupei au fost încă de la început.

„Băieţii de la The Beatles începeau să îşi manifeste din ce în ce mai mult independenţa. Fiecare dintre ei devenea tot mai autonom. De fapt, John, nu a fost primul care şi-a manifestat intenţia de a părăsi trupa. Într-o noapte, Ringo (Ringo Starr -n.r.) a venit la noi şi ne-a spus că vrea să plece. A urmat, în altă noapte, şi Maureen (Sterkey Tigrett - n.r.). Următorul care a recunoscut că vrea să plece din trupă a fost George (George Harrison - n.r.) şi abia apoi John. Singurul care a vrut să ţină Beatles unită a fost Paul (Paul McCartney - n.r.). Însă ceilalţi trei au interpretat că Paul doreşte să ţină trupa unită şi să o transforme în propria trupă. Adică nu ar mai fi fost The Beatles, ci trupa lui Paul, ceea ce nu le-a plăcut“, a povestit Yoko Ono.

Aceasta a mai spus că destrămarea formaţiei The Beatles şi-a pus amprenta şi asupra vieţii sale de cuplu, Lennon simţind lipsa foştilor colegi. „Se aştepta mereu ca eu să compensez această lipsă“, a spus Yoko Ono.

Declaraţiile acesteia vin să întărească alte afirmaţii făcute de McCartney în octombrie, când, într-un interviu acordat lui David Frost, a spus că „nu Ono a fost cea care a dus la destrămarea grupului, pentru că acesta era deja pe punctul de a se destrăma“.

Foto: Reuters

Modifică Setările