News

Adina Alberts testează gratuit pentru coronavirus. Soţia lui Viorel Cataramă a transmis: "Dorinţa de testare este enormă"

Adina Alberts testează gratuit pentru coronavirus. Soţia lui Viorel Cataramă a transmis: "Dorinţa de testare este enormă" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Meidcul Adina Alberts se implică în lupta împoriva coronavirusului. Soţia lui Viorel Cataramă a testat gratuit mai multe persoane în Slobozia.

Adina Alberts a fost mers la Slobozia unde a testat gratuit mai mulţi ialomiţeni pentru a stabili dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus. A transmis şi un mesaj autorităţilor: 

"Am testat la Slobozia- oraş carantinat! Din cele 100 de teste efectuate, am găsit 5 persoane pozitive: două persoane în vârstă, o persoană în jur de 50 de ani şi un cuplu de tineri. Tinerii nu aveau niciun simptom. Le-am recomandat tuturor să reconfirme rezultatul testării rapide cu un test PCR ( deşi ştiam sigur că nu o vor face din motive financiare), şi să îşi contacteze de urgenţă medicul de familie. Restul de 95 de persoane erau sănătoase. De ce stau cei sănătoşi în carantină?! De ce  autorităţile nu testează în masă?! De ce nu bugetăm din fonduri europene achiziţionarea testelor rapide Antigen COVID-19?! Bani există! Cei bolnavi stau acasă să se refacă, cei sănătoşi îşi văd de activităţile cotidiene aproape nestingheriţi...Nu aşa ar fi normal?!", a scris ea pe Facebook.

În luna mai a acestui an, Adina Alberts şi fiica au plecat pentru o perioadă de acasă. Ce motiv au avut? Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, ca să se infecteze voluntar cu COVID-19, pentru a demonstra că nu păţeşte nimic.

Iată că acum, Adina Alberts a ales să iniţieze o acţiune de testare gratuită pentru a da un exemplu autorităţilor care ar trebui să facă exact acelaşi lucru în timpul pandemiei.   "Asociaţia dr.Adina Alberts v-a obişnuit, de-a lungul acestui an, cu acţiuni caritabile multiple. Această organizaţie non-profit îşi propune să ajute cetăţenii punctual, la  obiect, dar totodată să sesizeze opinia publică şi, mai ales, autorităţile decidente, prin puterea exemplului, despre importanţa iniţierii unor demersuri prioritare în perioade dificile cum este şi cea pe care o traversăm acum."

FOTO: Facebook

Modifică Setările