Vedete

Adina Buzatu a devenit pilot de raliuri! Ce mare campion i-a stat alături FOTO

Adina Buzatu a devenit pilot de raliuri! Ce mare campion i-a stat alături FOTO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Pe lângă modă, stilista mai are o mare pasiune: caii putere. Suntem convinşi că nu ştiaţi că a absolvit şcoala de pilotaj şi că a devenit oficial pilot de raliuri!

Pe lângă faptul că dictează tonul în materie de stil vestimentar masculin, stilista Adina Buzatu pătrunde mai adânc în lumea bărbaţilor şi intră pe pista de raliu. Aceasta a absolvit şcoala de pilotaj şi a devenit oficial pilot de raliuri, iar weekendul trecut a participat la primul său concurs adevărat de raliuri, la Campionatul Naţional de Slalom Paralel, ediţia a V-a, de la Sibiu.

S-a întâmplat weekendul trecut, la Sibiu, la Campionatul Naţional de Slalom Paralel, eveniment organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, unde stilista a fost pilot de raliu pentru prima oară în viaţa sa. Experienţa a avut loc la scurt timp după ce Adina Buzatu a absolvit Şcoala de Pilotaj Vali Porcişteanu Racing. 

Mă fascinează lumea automobilismului sportiv, am fost copilot de multe ori, ba chiar odată, la Arad, am organizat o prezentare de modă cu piloţi în deschiderea raliului. Acolo, l-am cunoscut pe Vali Porcişteanu, pilot şi campion naţional, “model de ocazie”, cu care, ulterior, am decis să fac cursuri de condus preventiv. De acolo şi până la brevetul de pilot a fost doar un pas. M-am distrat extraordinar şi am învăţat enorm, atât de la Vali, cât şi de la piloţii din echipa Vali Porcişteanu Racing, deşi unii dintre ei erau copii, aveau 12 -13 ani. M-am împrietenit cu ei, mi-au dat o grămadă de ponturi, aşa cum le-am dat şi eu, în trecut, când m-au vizitat la magazin. A fost o experienţă extraordinară, îmi doresc să o repet, dar nu ştiu cât o să-mi iasă pentru că îmi petrec weekendurile alături de clienţii mei, la magazin”, a declarat Adina Buzatu. 

Vali Porcişteanu, profesorul Adinei Buzatu şi pilotul care a însoţit-o în timpul cursei este mulţumit de prestaţia elevei. “M-a încântat faptul cu a percutat şi a înţeles toate informaţiile pe care i le-am oferit, deşi se afla la primul său concurs oficial la care a luat startul. A fost o cursă pe circuit macadam, un slalom paralel şi o rampă de lansare pentru piloţii tineri. La partea de pilotaj, ea s-a desfăşurat bine şi a avut o creştere de ritm vizibilă. E greu pe macadam, mai ales că a fost foarte alunecos în urma ploilor, iar traseul era destul de dificil pentru cei experimentaţi, darămite pentru Adina care se afla la prima sa tură acolo.”

“Cu toate acestea, noi ne-am clasat în faţa multor alţi concurenţi. Nu ne băteam cu nimeni, am vrut să ne depăşim limitele şi să bucurăm publicul. Şi, am reuşit! O prezenţă ca cea a Adinei Buzatu este binevenită într-o lume în care, de regulă, sunt prezenţi doar pasionaţii, profesioniştii”, spune Vali Porcişteanu, campionul de raliuri şi profesorul Adinei Buzatu.

Modifică Setările