Lifestyle

Adina Halas, escapadă în Cipru FOTO

Adina Halas, escapadă în Cipru FOTO camera-retro icon Vezi galeria 28 poze

Tocmai s-a întors din însorita insulă din Marea Mediterană şi a venit nu doar cu acel bronz minunat, ci şi cu o grămadă de amintiri frumoase.

Adina Halas a ales să plece, de această dată, singură în vacanţă, fără soţ şi băiat, doar cu un grup de jurnalişti. Dar experienţa trăită în Ciprul de Nord a meritat săptămâna petrecută departe de familie.

"Am făcut jeep safari şi am explorat regiunea de est, cu mormintele regale, plaja Caretta şi Green Sea Turtles, unde îşi depun ţestoasele ouăle", ne-a destăinuit Adina Halas.

"Am vizitat oraşul antic Soli şi biserica antică de aici, faimoasă pentru mozaicul său, dar şi oraşul antic Salamis şi Teatrul Roman din regiunea turistică Bafra. Biserica din Bellepais este superbă! Oraşul Lefke, Famagusta cu al său oraş-fantomă Varosha, înconjurat de sârmă ghimpată - unde nu avem voie să filmăm şi să facem poze."

Totodată, Adina Halas a avut şi contact direct cu localnicii şi cu obiceiurile lor tradiţionale: "Am făcut pâine cipriotă cu localnicii şi am văzut cum se face brânza tradiţională halumi. Am cules cele mai bune căpşune din univers în Yeşilirmak. Am mâncat senzaţional peste tot!", ne asigură ea.

Şi, dacă zilele de plajă au fost prea puţine, Adina se bucură că a avut parte, totuşi, de relaxare, de o bucătărie aparte cu influenţe turceşti şi greceşti, dar şi de privelişti minunate: "Porturile au un aer aparte şi peste tot ai unde să faci super poze".

Modifică Setările