Fashion

Adio, Missoni! Lumea modei e în doliu

Adio, Missoni! Lumea modei e în doliu

Casa Missoni deplânge trecerea în nefiinţă a creatorului său, Ottavio Missoni, care s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani. Designerul Ottavio Missoni, fondatorul casei de modă care îi poartă numele şi devenit celebru pentru tricotajele inedite inventate de el, a murit ieri, la reşedinţa sa din Sumirago, Italia.

El suferea de grave probleme respiratorii, pentru care fusese internat recent într-un spital din Varese, până la data de 1 mai.


Ottavio Missoni a fondat brandul care îi poartă numele în anii '50, împreună cu soţia lui, Rosita.

Creaţiile acestuia au fost purtate de celebrităţi precum Madonna şi Jennifer Lopez, dar şi de românca Mădălina Ghenea, casa de modă Missoni extinzându-şi reţeaua de magazine în toată lumea.


În 1998, Missoni a lansat pe piaţă o linie de produse cu preţuri accesibile unei mase largi de cumpărători.

Iar în ultimii ani, el nu a însemnat doar design vestimentar, ci şi design interior, în special pentru hoteluri şi restaurante.


În ceea ce priveşte moştenirea brandului său, ea va trece în proprietatea lui Luca Missoni şi a sorei sale, Angela, care se află la conducerea companiei de câţiva ani.

Din păcate, fiul cel mare, Vittorio, şi soţia acestuia au fost dispăruţi în luna ianuarie, după ce avionul de mici dimensiuni cu care aceştia călătoreau a dispărut în zona de coastă a Venezuelei.

Foto: Reuters, pagina oficială

Modifică Setările