News

Administratorii averii lui Michael Jackson s-au servit din averea lui?

Nici în mormânt megastarul nu-şi poate găsi liniştea şi, în ciuda averii colosale strânsă postmortem, care a acoperit datoriile acumulate în ultimii ani de viaţă, hienele financiare încă se înfruptă din munca sa. Administratorii averii lui Michael Jackson au intrat în vizorul Serviciului intern pentru venituri din SUA pentru taxe neplătite în valoare de 702 milioane de dolari, această autoritate fiscală acuzându-i că au subevaluat activele starului, după moartea sa, în 2009.

Potrivit documentelor înaintate tribunalului impozitelor din Washington, obţinute de ziarul Los Angeles Times, autoritatea fiscală susţine că administratorii averii lui Michael Jackson au evaluat inexact valoarea netă a averii cântăreţului, la puţin peste 7 milioane de dolari, după decesul acestuia, însă, de fapt, averea megastarului s-ar ridica la 1,125 miliarde de dolari.

Autoritatea fiscală a afirmat că declaraţia de venituri iniţială este atât de inexactă, încât poate fi considerată o infracţiune gravă de fals în declaraţii, ceea ce ar putea permite guvernului să dubleze penalitatea de 20%, acordată în mod obişnuit pentru plată incompletă.

Dacă instanţa va da câştig de cauză Serviciul intern pentru venituri, administratorii averii lui Michael Jackson ar putea fi nevoiţi să vândă o parte din bunurile ce au aparţinut megastarului sau să încheie o înţelegere prin care să plătească sumele restante într-un interval de 15 ani.

După decesul cântăreţului, averea acestuia este administrată de un fond, ai cărui administratori au fost schimbaţi de mai multe ori în ultimii ani.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

Cinci ani fără Michael

News

Cinci ani fără Michael

Zi neagră pentru fanii megastarului, care marchează astăzi cinci ani fără Regele Muzicii Pop. Post mortem, averea lui a fost în continuă creştere, iar în prezent depăşeşte datoriile pe care acesta lupta din răsputeri să le plătească în timpul vieţii.

Copiii lui Michael Jackson primesc o alocaţie de 8 milioane $

News

Copiii lui Michael Jackson primesc o alocaţie de 8 milioane $

Un tribunal a decis ca cei trei moştenitori ai megastarului, Prince, Paris şi "Blanket", să primească o alocaţie anuală din care să se asigure plata educaţiei, a vacanţelor şi gărzilor de corp care-i însoţesc.

Gwyneth Paltrow divorţează

News

Gwyneth Paltrow divorţează

Încă un cuplu hollywoodian îngroaşă rândurile divorţaţilor din Cetatea Filmului. Actriţa a anunţat că se desparte de soţul ei, solistul trupei Coldplay, Chris Martin, după zece ani de căsnicie.

News

Vedetele, despre Adrian Iovan

Impresionaţi de dispariţia subită a pilotului, cei care l-au cunoscut pe fost soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan au transmis câteva gânduri pe conturile lor de socializare. Iată câteva dintre ele.

Roxana Ciuhulescu
„Nu-mi vine să cred că... a zburat spre Rai.
A salvat 6 oameni, însă el n-a mai rezistat, eşti un erou Adrian Iovan. Îmi plânge sufletul pentru că am pierdut un prieten extraordinar şi un pilot de nota 10.

Sanda Ladoşi face Sărbătorile fără soţul ei

News

Sanda Ladoşi face Sărbătorile fără soţul ei

Cântăreaţa trece printr-o perioadă grea, având în vedere faptul că partenerul ei de viaţă, afaceristul Ştefan Tache, a fost reţinut în luna octombrie şi este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală.

De Sanda Ladoşi (43) am auzit tot mai puţin, în ultimii ani, după ce s-a căsătorit în 2006 cu omul de afaceri Ştefan Tache (59) şi a născut doi copii, pe Bogdan (6) şi pe Ioana (4).

News

Procesul AEG: Katherine Jackson face recurs

Mama regretatului Michael Jackson nu are linişte până ce compania de asigurări care se ocupa de organizarea turneului „This Is It“ nu va fi trasă la răspundere pentru neglijenţă, în cazul morţii fiului ei.

News

Medicul Conrad Murray vrea să profeseze din nou

Doctorul care se face vinovat de sfârşitul tragic al starului pop Michael Jackson vrea să-şi reia activitatea, după ce va fi eliberat din închisoare. Ceea ce se va întâmpla cât de curând.

News

Procesul AEG: dezvăluirile bodyguardului lui Michael Jackson

Deunăzi, fosta gardă de corp a megastarului a fost chemat în faţa instanţei să depună mărturie în procesul intentat de mama regelui pop, Katherine Jackson, companiei de asigurări ce trebuia să organizeze turneul „This is it“.

News

Preşedintele AEG Live: „L-am pălmuit şi am ţipat la MJ“

Audiat în procesul intentat de familia megastarului, Randy Phillips, a făcut noi dezvăluiri despre starea psihică şi fizică a lui Michael Jackson înainte de decesul acestuia.