News

Administratorii averii lui Michael Jackson s-au servit din averea lui?

Nici în mormânt megastarul nu-şi poate găsi liniştea şi, în ciuda averii colosale strânsă postmortem, care a acoperit datoriile acumulate în ultimii ani de viaţă, hienele financiare încă se înfruptă din munca sa. Administratorii averii lui Michael Jackson au intrat în vizorul Serviciului intern pentru venituri din SUA pentru taxe neplătite în valoare de 702 milioane de dolari, această autoritate fiscală acuzându-i că au subevaluat activele starului, după moartea sa, în 2009.

Potrivit documentelor înaintate tribunalului impozitelor din Washington, obţinute de ziarul Los Angeles Times, autoritatea fiscală susţine că administratorii averii lui Michael Jackson au evaluat inexact valoarea netă a averii cântăreţului, la puţin peste 7 milioane de dolari, după decesul acestuia, însă, de fapt, averea megastarului s-ar ridica la 1,125 miliarde de dolari.

Autoritatea fiscală a afirmat că declaraţia de venituri iniţială este atât de inexactă, încât poate fi considerată o infracţiune gravă de fals în declaraţii, ceea ce ar putea permite guvernului să dubleze penalitatea de 20%, acordată în mod obişnuit pentru plată incompletă.

Dacă instanţa va da câştig de cauză Serviciul intern pentru venituri, administratorii averii lui Michael Jackson ar putea fi nevoiţi să vândă o parte din bunurile ce au aparţinut megastarului sau să încheie o înţelegere prin care să plătească sumele restante într-un interval de 15 ani.

După decesul cântăreţului, averea acestuia este administrată de un fond, ai cărui administratori au fost schimbaţi de mai multe ori în ultimii ani.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările