News

Adrian Năstase a rememorat, de ziua lui, momentul împuşcăturii

Adrian Năstase a rememorat, de ziua lui, momentul împuşcăturii

Au trecut trei ani de când fostul premier şoca o lume întreagă prin gestul său de a-şi lua viaţa cu un revolver. Acum, când se află din nou în mijlocul familiei, încearcă să se bucure de lucrurile simple ale vieţii.

„Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred că a fost doar vigilenţa şi rapiditatea ofiţerului de poliţie“, nota Adrian Năstase în weekend, pe blogul său, rememorând ziua de 20 iunie 2012, când a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii“, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

După condamnarea sa, doi ofiţeri de poliţie au mers la locuinţa lui Năstase, pentru a pune în executare mandatul şi a-l duce la penitenciar. La scurt timp după venirea celor doi ofiţeri, fostul premier a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith &Wesson, calibru 38 special.

În aceeaşi zi, Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat a doua zi şi unde a rămas până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru executarea pedepsei.

Pe 18 martie 2013, fostul premier a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată, dar a fost încarcerat din nou pe 6 ianuarie 2014, după ce a fost condamnat, în dosarul "Zambaccian", la patru ani de închisoare cu executare.

De-abia anul trecut, pe 21 august 2014, politicianul a putut respira aerul curat al libertăţii, când i s-a aprobat cererea de eliberare condiţionată, după ce a executat o treime din pedeapsă.

„Trăiesc mai mult în familie. Sper ca Andrei şi Mihnea să aibă mai puţine regrete şi motive de nostalgie“, scria el în cadrul aceleiaşi postări din weekend pe blog.

Astăzi, însă, când aniversează împlinirea a 65 de ani, Adrian Năstase pare să fi alungat norii tristeţii.

„Ziua aceasta îmi aduce, totuşi, multă bucurie. Mihnea a venit, pentru câteva zile, acasă şi vom fi împreună, întreaga familie – Dana, Andrei, Mihnea şi cu mine, aşa cum am fost întotdeauna. Şi la sărbători şi la încercările cele mai grele. În noaptea asta, Dana şi copiii au venit să-mi spună „La multi ani” şi să-mi ofere, în dar,o medalie pe care au scris „Omnia vincit amor”, iar pe faţa cealaltă, au imaginat un ciclu cu datele calendaristice semnificative pentru noi“, a scris fostul premier astăzi, într-o nouă postare pe blogul personal.

Foto: blogul personal

Modifică Setările