Lifestyle

Adrian Năstase şi familia sa, concediu de vis în Cuba FOTO&VIDEO

Adrian Năstase şi familia sa, concediu de vis în Cuba FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Fostul politician tocmai s-a reîntors din vacanţă cu un bronz de invidiat.

Urmând trendul actual, Adrian Năstase, soţia sa, Dana, şi cei doi băieţi ai lor, Mihnea şi Andrei, împreună cu partenerele lor de viaţă, au fugit de iarnă spre ţări mai calde. Cei doi au ajuns în Cuba, unde s-au relaxat preţ de o săptămână în compania unor prieteni vechi. La revenirea în ţară, fostul politician a postat câteva fotografii şi gânduri din vacanţa sa.

"Concluzia mea, după o săptămână petrecută în Cuba – merită efortul de a ajunge acolo şi de a căuta să înţelegi istoria unei ţări traumatizate de de diverşi colonişti, precum şi a unei experienţe cvasi-autarhice", a notat Adrian Năstase la întoarcerea în ţară, pe blogul personal.

Cum e Cuba anului 2018? "Apar semne de modernitate – în artă (am văzut lucrări minunate, avangardiste unele dintre ele), în arhitectura unor clădiri, în managementul privat al restaurantelor (La Guarida, de exemplu). Dar şi unele de regres. Recent, asociaţia avocaţilor independenţi a fost interzisă. Sunt acceptaţi doar avocaţii din firmele de stat. Sunt însă multe locuri de vizitat – resorturile din Varadero, zonă creată prin anii ’30, de Isabela Dupont, a cărei casă a fost transformată, după revoluţie,  într-un restaurant de stat pe malul oceanului, zonele din sudul insulei (Caio Largo), cu un nisip extrem de fin şi cu locuri unde trăiesc sute de iguane, peisaje de vis, poduri spectaculoase (inclusiv unul de 128 de metri înălţime, numit, nu ştiu de ce, „Podul soacrei”)."

Citeşte şi:

Andrei Năstase, dublă aniversare într-o destinaţie exotică FOTO

După plajă şi un trabuc savurat, după 28 de ani, într-un decor care-ţi taie răsuflarea, Adrian Năstase ne spune şi ce nu trebuie să ratăm dacă ajunge în Cuba. "Unul dintre obiectivele turistice cele mai căutate în Cuba îl reprezintă casa lui Hemingway, de lângă Havana. Casa se afla într-un parc superb şi a fost bine conservată. Cumpărată, înainte de război, de Hemingway, el a petrecut aici cea mai mare parte a anului timp de două decenii. Casa este simplă şi eleganta, în acelaşi timp. Cu pereţii albi, cu puţină mobilă, multe cărţi şi multe trofee de vânătoare."

Cum te poţi distra cel mai bine? "Un loc unde trebuie să mergi, ca turist, este, fără îndoială, spectacolul de la Tropicana, unde am fost invitaţi de un prieten canadian aflat de mulţi ani în Cuba. Spectacolul este feeric, comparabil cu orice spectacol de acest gen din Franţa (Moulin Rouge, Lido)."

Iată şi albumul cu fotografiile din Cuba al familiei Năstase.

Modifică Setările