Vedete

Adriana Bahmuţeanu: "Iniţial am căscat ochii, nu îmi venea să cred, dar apoi am aflat despre cum se reproduc oamenii, despre penis"

Adriana Bahmuţeanu: "Iniţial am căscat ochii, nu îmi venea să cred, dar apoi am aflat despre cum se reproduc oamenii, despre penis"

În timp ce toată lumea parte preocupată de subiectul educaţiei sexuale în şcoli, Adriana Bahmuţeanu recunoaşte că a aflat totul despre sex de la părinţi, în adolescenţă.

“Îmi aduc aminte că eram pe vremea lui Ceaşcă, intrasem la liceu şi vacanţa de vară aproape se terminase. Îmi plăcea să mă îmbrac la modă, flirtam deja cu băieţii si eram entuziasmată că în viaţa mea urma o noua etapă!
Într-o zi, tata m-a chemat în bucătărie. Îşi improvizase niste planşe pe un perete si avea un fel de băţ pe post de indicator. Ce mai, se pregătise temeinic, ca la carte!

<<Există un fenomen, care se întâmplă şi la fluturi, şi la mamifere, dar şi la oameni, se numeşte REPRODUCERE, şi-a început el lecţia pe un ton grav. Şi trebuie să fii pregătită pentru asta, că eşti fată mare!>>.
Iniţial am căscat ochii, nu îmi venea să cred, dar apoi am aflat despre cum se reproduc oamenii, despre penis şi vagin, penetrare, despre interzicerea avortului şi trauma prin care treceau femeile nevoite să apeleze la practici emipirice şi uneori mortale, despre cum o sarcina nedorită schimbă viaţa unei persoane( era cazul unei fetiţe din cartier, pe care părinţii de ruşine o retrăseseră de la şcoala şi la care se uita ciudat toată lumea când îşi plimba plodul în cărucior după ce îl ţinuse 10 luni în casă de ruşine).
Am aflat că oamenii ajunşi mari se iubesc, se căsătoresc şi fac copii, dar ca noi, ăştia mai mici, trebuie să ne ferim de pericole, de boli venerice, de păduchi laţi şi că prima iubire nu e neaparat şi ultima. Şi că nu are voie nimeni să mă atingă în zonele intime sau să mă pupe pe gură decât dacă vreau eu, iar dacă se întâmplă să mă îndrăgostesc de un băiat să le spun si lor(ceea ce am şi făcut, câtiva ani mai târziu). Pe mine mă mai pufnea rasul din când în când, dar tata rămânea calm şi sobru şi îşi continua lecţia, în timp ce dădea foile una care una, cu lux de amanunte despre viol, igienă, evitarea situatiilor periculoase sau a anturajelor dubioase.
Am aflat ca pe mine şi pe sora mea nu ne-a adus barza şi că baloanele alea albicioase de la tutungerie, pe care le umflau copiii, erau de fapt prezervative!”, povesteşte Bahmuţeanu.

Adriana are convingerea că acea lecţie i-a prins foarte bine. “N-am s-o uit niciodata! Nu ştiu câţi copii au avut norocul asta, dar eu am avut părinţi luminaţi la minte, cu o gândire deschisă. Mama mă învăţase în prealabil despre transformările din corpul fetelor şi îmi aduc aminte că eram mândră că îmi creşteau sânii”.

 

Comentarii

Modifică Setările