Lifestyle

Află reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu!

Află reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu!

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciaţi chefi din România, se poate lăuda cu o propunere de cozonac cu un gust inegalabil. Pregătit după o reţeta specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos şi delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de sărbători.

Iată cum se pregăteşte!

Ingrediente:

1 kg  făînă

250 gr zahăr

450gr lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nuca

200gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făînă şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul.
  2. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă.
  3. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare.
  4. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând: gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocală confiată. Frământăm bine până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic.
  5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat şi stafide şi o rulăm. Ruladă obţinută o secţionam în două pe lungimea să şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
  7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făînă şi le lasăm la dospit aproximativ două ore.
  8. Când aluatul a crescut dăm tavă la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.

Acest cozonac se poate comanda şi online de pe site-ul www.dulcesicevainplus.ro!