Adrian Măniuţiu a plecat din Antena 3

După 5 ani petrecuţi în trustul Intact, prezentatorul emisiunii „Income Magazine” părăseşte echipa Antenei 3. Iată şi motivele.

Adrian Măniuţiu era unul dintre oamenii de bază ai Antenei 3 şi o figură cunoscută mai ales din emisiunile cu profil economic, precum „Income Magazine”, ori de la „Previziunile Zilei”. Acum, însă, a decis s-o ia pe alt drum, anunţându-şi prietenii, colegii, colaboratorii şi şefii că nu-şi doreşte prelungirea contractului. Iată şi cum sună anunţul lui, postat pe contul său de socializare:

„Pe scurt: Am plecat de la Antena 3. Altfel, another day at the office… sau? Pe larg (dar la câte am trăit tot pe scurt e): One heck of a ride… Au fost 5 ani senzaționali pentru mine: 10 sezoane de „Income”, 8 sezoane de „Daily”, la care mai adaug multe ediții „Previziunile Zilei”, Proiecte sau Ediții Speciale, mult peste 1.000 de live-uri. Pentru mulți dintre colegii mei din branșă e puțin, pentru mine însă e momentul să iau o foarte scurtă pauză și să trag o gură de aer, mulțumindu-le totodată pentru o experiență extraordinară la care au contribuit atât de mulți oameni.”

Iată şi motivul plecării sale: „Am hotărât să plec pentru că am început să mă simt plafonat (dar e numai problema mea, plafoanele ți le pui de cele mai multe ori singur), am hotărât să plec pentru că dacă ceva se transformă în rutină, dispare creativitatea și motivația, am hotărât să plec pentru că îmi doresc ca tot ceea ce fac (indiferent de domeniu sau moment) să nu fie doar “OK” sau “average”, ci să fie un reper, it has to make a difference. Mă apropiam de acel punct de care îmi e mie cel mai teamă și care mă ține treaz nopți întregi: e un punct “of almost no return”, acela în care nu te mai trezești dimineața cu poftă, pentru că nu mai găsești plăcere în ceea ce faci, devenind o umbră, anonimă, ambulantă, înecată în rutină. N-am ajuns acolo, dar nici nu vreau să ajung. Probabil că mulți trăiesc asta, eu am ales să risc, alegând o schimbare. Oricine poate, restul sunt scuze.
Și mai e ceva: după 5 ani de lucrat aproape în fiecare weekend, am obosit. În condițiile în care, ani de zile, săptămâna are 6, de multe ori chiar 7 zile lucrătoare, iar aproape fiecare zi are 10-12 ore de muncă, la un moment dat, toate acestea te apasă și lasă urme. Și la muncă și acasă. Unele urme dispar, altele lasă cicatrici care nu se mai șterg niciodată. Asta e, în prag de 40, mi-am permis să recunosc că am obosit și că vreau un time-out. Dar nu mă plâng, a fost alegerea mea da capo al fine – să rămân antamat în multe proiecte, în multe direcții – iar asta nu cred să se schimbe vreodată.
Știu însă perfect, sunt convins chiar, că doar adrenalina unor noi provocări mă va alimenta cu combustibilul necesar performanței, cu energia și detașarea de care ai nevoie pentru a fi creativ și a rămâne motivat. Așa că mă pregătesc pentru o continuare în forță. As we speek.
Și ca să oprim orice speculații: a fost doar decizia mea să nu-mi mai prelungesc contractul care expira la început de august, nu sunt certat cu nimeni și totul s-a încheiat prietenește.”

Ce urmează pentru el? „Nu, n-am să plec în vacanță pentru că tocmai m-am întors )) (deși au fost 3 săptămâni, parcă a fost doar un weekend). Mă voi concentra mai mult pe proiectele mele antreprenoriale, la care nu am renunțat nicio clipă, dar pe care le-am neglijat în ultima perioadă. De două dintre ele veți auzi curând pentru că nu sunt departe de momentul în care le voi lansa la apă. Curând, dacă planurile mele prind contur, va crește și echipa cu care lucrez.
Totodată nu vreau să mă rup de media, din contră. Am un alt proiect pe care l-am lansat recent, în mai anul acesta, EM360 cu Adi Maniutiu – EconomieLaMinut.ro. Pentru moment e mai mult un blog decât un portal. E o platformă cu care am însă planuri mari, un instrument care trebuie să crească, pe care vreau să-l dezvolt, iar în perioada următoare va urma și o repoziționare. Rămânem în online, dar nu ne vom rezuma la opinii, analize, explicații și comentarii, vom trece curând și la producții, poate la un mic studio, la reportaje, conferințe, evenimente, seminarii. Lucrez la asta. Vedem ce iese. Aplicație încă nu facem .
Nici de partea de TV nu vreau să mă rup. Atunci când pot contribui, explicând sau analizând un subiect economic, ne vom revedea, probabil, în platourile televiziunilor. Poate, la un moment dat, va fi chiar ceva mai mult de atât. Vedem și asta. Deci, nimic nu se oprește aici, începe un nou sezon pe o altă frecvență. Mulțumesc Antena 3 pentru 5 ani extraordinari, n-am niciun regret! I’m happy!

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA