„Asia Express”, un nou format la Antena 1. Uite cine îl prezintă şi care sunt concurenţii

Începând din primăvară, în grila de programe a Antenei 1 intră un nou reality-show. Iată despre ce este vorba.

La începutul acestei toamne, Antena 1 a anunţat că a achiziționat licența formatului “Peking Express”, unul dintre cele mai cunoscute show-uri TV de aventură produse la nivel internațional – care la noi se va desfăşura sub numele de „Asia Express”.

Practic, 7 cupluri de vedete sunt invitate să pornească într-o călătorie epică, prin Asia, în încercarea de a-și depăși limitele și de a câștiga marele premiu de 30.000 de euro. Fiecare echipa trebuie să se descurce cu un singur dolar pe zi, așa că depinde exclusiv de calitățile și de abilitățile lor cum reușesc să parcurgă trasee lungi, unde reușesc să se cazeze sau să găsească adăpost peste noapte și ce reușesc să mănânce.

Competiţia celor 7 cupluri devine o cursă greu de îndurat, o cursă care pune la încercare atât calitățile fizice cât și psihicul participanților, o cursă desfășurată într-o lume exotică și plină de necunoscut. Fiecare participant este, însă, recompensat prin faptul că are șansa să călătorească în unele din cele mai frumoase locuri de pe planetă, să întâlnească oameni fascinanţi și să descopere culturi complet diferite. Fiecare vedetă din aventura “Asia Express” are parte de călătoria vieții lui!

Vietnam-Laos-Cambodgia-Thailanda este traseul pe care cele 7 cupluri de vedete sunt nevoite să îl parcurgă în această aventură. Spre deosebire de orice alt reality show de acest gen, “Asia Express” reușește să pună într-adevăr la încercare limitele celor care îi acceptă provocarea. Întreaga acțiune are loc în diverse sate sau orașe ale acestor țări, nu există un spațiu delimitat în care concurenții să fie nevoiți să participe la niște probe. În cazul acestui show, fiecare echipă are de parcurs mii de kilometri, trebuie să se descurce să își găsească singuri transport, să facă auto-stopul prin te miri ce zone, să găsească localnici dispuși să îi cazeze și să le dea de mâncare. Toată această cursă este contra-cronometru, iar în funcție de eficienţa și de rezultate obținute în urmă diverselor probe, echipele merg mai departe sau sunt eliminate.

Competiția și țările în care ea se desfășoară aduce un mix de suspans, adrenalină, situații limita și emoție imposibil de găsit în orice alt format de gen. Perechile participante au fost și ele selectate în funcție de niște criterii clare. Pe lângă dorința de aventură și de a înfruntă niște situații care îi vor pune la încercare din toate punctele de vedere, între membrii fiecărei echipe trebuie să existe deja o relație de lungă durata, o relație bine sudată, care să le permită că împreună să treacă peste toate obstacolele ivite în această competiție. Stresul, nervii întinși la maxim, lipsa totală a confortului, sunt momente peste care e greu de trecut atunci când partenerul nu este pe aceeași lungime de unda.

“Peking Express” a fost prima oară difuzat în anul 2004. De atunci și până în prezent au fost realizate 40 de sezoane difuzate în peste 15 țări (Franța, Belgia, Germania, Italia, Spania, Columbia sau Olanda) și au fost puse la dispoziția participanților 10 rute diferite. În 2016 și-a câștigat titlul de cel mai urmărit show de divertisment din Columbia, iar în 2015 a fost un adevărat fenomen la nivel de social media în Spania și Italia, fiind show-ul care a generat cele mai multe tweet-uri.

Aventura “Asia Express” va începe la Antena 1 în primăvară anului viitor. Show-ul este produs de echipa coordonată de Mona Segall și Robert Lionte şi va fi prezentat de Gina Pistol.

„Pentru mine, Asia Express înseamnă un vis împlinit. Îmi doream foarte mult să descopăr o parte din Asia, dar cu ajutorul acestui show voi avea ocazia să fac asta express: cât descoperă alţii într-o viaţă, eu voi descoperi în cinci săptămâni!”, a declarat frumoasa prezentatoare.

Gina nu este străină de călătoriile tip aventură: „Eu am mers 1.000 de kilometri într-o lună şi oricum a fost foarte greu, nu vreau să-mi imaginez cum vor fi 5.000 de kilometri în cinci săptămâni!”, iar legătura ei cu Asia este una specială: „Eu sunt fascinată de Asia, când eram mică îmi doream să câştig foarte mulţi bani şi să merg cinci săptămâni în Asia. Uite că mi s-a îndeplinit visul! Doar că nu sunt atât de bogată!”, a povestit Gina, care e convinsă că această experienţă le va schimba percepţia asupra vieţii multora dintre concurenţi. „Cred că după această emisiune ţi se vor ierta din păcate. O să fie foarte greu, cu siguranţă va fi aventura vieţii lor. Să mergi cu un dolar pe zi, cu rucsacul în spate, cu <<Ia-mă, nene!>> în condiţiile în care în Asia nu se prea vorbeşte engleză…nici nu vreau să mă gândesc!”.

Gina nu va porni singură la drum, ci îi va fi alături actorul Marius Damian, în calitate de co-prezentator, care în toată această aventură le va vorbi telespectatorilor despre locurile surprinzătoare în care vor ajunge, despre lucrurile inedite de acolo, despre specificul fiecărei regiuni. „Cinci săptămâni cu Gina în Asia, mă simt senzaţional!”, au fost primele cuvinte ale actorului atunci când a aflat că va porni în Asia Express. Întrebat ce ar lua cu el în bagaje, el a mărturisit: „Mi-aş lua toată familia, soţia şi cei trei copii, dar din păcate nu am cum. Chiar nu intră într-o valiză!”.

Iată care sunt şi cele şapte perechi participante:

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA