Cât cer pe un concert Smiley, Andreea Bănică și What`s Up?

Sunt artiști de top și e firesc să aibă tarife ridicate. Dar iată care sunt costurile suplimentare aducerii lor la un eveniment.

Smiley, Andreea Banica, What's Up

Smiley, Andreea Bănică și What`s Up sunt showmeni adevărați și toată lumea și-ar dori să asiste la un spectacol de-ale lor. Dar, pentru ca ei să ajungă pe scenă, organizatorul evenimentului trebuie să scoată din buzunar o sumă de-a dreptul uriașă.
Căci, pe lângă tariful cerut pentru prestația artistică, pretențiile vedetelor pentru evenimentele care care sunt invitate să cânte se coantabilizează separat.

Astfel, Smiley, pe lângă onorariul de 12.000 de euro cerut pentru o petrecere (10.000 la mall, 7.500 în aer liber sau 5.500 în club sau la bal), cere să fie plătită diurna de 60 de lei pe zi pentru fiecare persoană din staff, cazarea să fie făcută în opt camere duble în hoteluri de minimum 4 stele și plata transportului, mai scump decât dacă ar fi în regim de taxi, adică 3,3 lei pe km. Iar dacă organizatorul vrea ca artistul să cânte, de exemplu, la Timișoara, pe lângă cei 12.000 de euro pe care îi dă artistului, mai trebuie să scoată din buzunar, ca și cheltuieli colaterale, cel puțin 3.000 de euro.

Tarifele Andreei Bănică sunt, într-adevăr, mai mici, dar destul de piperate și ele. Astfel, pentru un recital pe care artista îl susține live, Andreea cere 4.500 de euro ca onorariu, la care se adaugă diurna staff-ului (50 de lei pe zi de persoană), cazare în 6 camere duble la hotel de minimum 3 stele și transportul la prețul de 3 lei/km.

Cel mai modest dintre cei trei, What`s Up vrea doar 2.500 de euro, diurna de 60 de lei de persoană, cazarea asigurată la hotel de minimum 3 stele și transportul plătit la valoarea de 1,8 lei pe km.

 

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA