Cine e Gloria Rădulescu, românca din serialul italian „Pasiune toscană”?

Interpreta Fiammei Astori, noul personaj din serialul difuzat la Prima TV, îşi dezvăluie povestea de viaţă, demnă de o telenovelă.

Al patrulea sezon al serialului italian „Pasiune toscană”, difuzat la Prima TV de luni până vineri de la ora 17.00, a debutat cu noi personaje, printre care și Fiamma Astori, personaj interpretat de actrița de origine română, Gloria Rădulescu.

Frumoasa actriță este născută la Roma dintr-un tată român și o mamă italiancă şi și-a descoperit pasiunea pentru teatru în anii de liceu. Poate părea ciudat, dar Gloria a pășit pentru prima oară pe meleagurile țării acum un an, motivul vizitei în România fiind acela de a-l căuta pe tatăl ei: „Nu știam prea multe despre tatăl meu. Știu că s-a născut lângă București și că a părăsit România în perioada comunismului pentru a-și găsi fericirea în Italia. Și așa a fost, a întâlnit-o pe mama, s-au căsătorit și ne-am născut eu și fratele meu.” – ne povestește ea.

Iată care este povestea ei.

Povestește-ne puțin despre tine, povestea ta și drumul către actorie.
M-am născut la Roma, dintr-o mamă italiană, originară din Napoli, și un tată român. La vârsta de 4 ani ne-am mutat într-un mic orășel din Puglia unde am crescut și mi-am finalizat studiile. Am iubit dintotdeauna arta în toate formele ei… de la pictură la poezie, de la muzică la dans… până la primul meu contact cu teatrul care a avut loc în anii de liceu. Inițial am fost pasionată de textele lui Pirandello. Ceea ce mă atrăgea cel mai tare era conceptul de a purta o mască în fiecare zi, lucru pe care societatea deja ni-l impune zi de zi. Dar munca unui actor este diferită, intri cu adevărat în viața altora îndepărtându-te de a ta, prin introspecție. Așa am decis să frecventez cursurile lui  Francesco Martinelli la „Teatrul Molliche” și apoi am aprofundat tehnicile de dicție și recitare la „Teatroficio 22”, regizat de Claudia Lerro. În 2014, am intrat la una din cele mai importante școli de cinema din Italia, la „Centrul Experimental al Cinematografiei” din Roma, al cărui director artistic este Giancarlo Giannini. Am încheiat cursurile cu cele mai mari note și am avut norocul, dar și hotărârea de a începe imediat munca pe platourile de filmare, cu regizori celebri. Între două roluri sunt perioade de așteptare, dar am învățat să le gestionez. Studiez, mă informez, devorez filmele, încerc să îmi cultiv curiozitatea și să mi-o mențin activă, așa cum fac copiii.

Știm că ai fost una din finalistele Miss Italia în 2012. A fost acesta startul carierei tale?
De fapt, experiența de la Miss Italia a început ca un joc. Mama mea a vrut să mă înscriu, era dorința ei mai mult decât a mea. Am decis să particip, fără să iau totul în serios, dar treptat, cu cât participam mai mult la concursuri regionale, eram selectată pentru etapele următoare și premiată cu diverse premii. Așa că m-am trezit în cadrul programului transmis pe Rai1 și apoi în finală printre cele mai frumoase zece fete din Italia. A fost o rampă de lansare în modă, lucrând ulterior câțiva ani ca model, dar nu a determinat începutul carierei mele în actorie. Asta a venit în urma angajamentului, perseverenței, studiului, conștientizarea dorinței de a face din actorie o profesie. Am descoperi pur și simplu pasiunea pentru teatru și am lăsat totul, m-am mutat la Roma unde știam că mă pot pregăti cel mai bine. Şi așa a fost…

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA