Cele mai bune filme nemțești din toate timpurile

Nemții sunt cunoscuți în toată lumea ca fiind perfecționiști, naționaliști și buni strategi. Dacă ești un fan al Germaniei, dacă îți plac lucrurile bine făcute și istoria, iată câteva filme dintre cele mai bune filme nemțești din toate timpurile, pe care trebuie neapărat să le vezi. Nemții au demonstrat că se pricep și la filme istorice, dar și la filme de groază sau chiar de dragoste. Orice gen ți-ar plăcea, filmele nemțești te vor încânta cu siguranță.

Cele mai bune filme nemțești între 1920 și 1980

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

Printre primele filme de groază moderne, Das Cabinet des Dr. Caligari a influențat multe producții contemporane. Film silențios, clasic și cu o intrigă cel puțin interesantă. Dr. Caligari tratează un pacient, Cesare, de somnambulism, dar se pare că acesta are și alte abilități, prezice viitorul. Când Cesare este întrebat de Alan cât va mai avea de trăit, acesta îi spune că până la asfințit, iar prezicerea se adeverește și lucrurile se complică.

Metropolis (1927)

O dramă SF, printre primele lung-metraje de acest fel, acțiunea filmului se petrece într-un oraș futurist, în care clasele sociale sunt împărțite în bogați și săraci. Fiul conducătorului orașului, Freder, se îndrăgostește de Maria, o muncitoare săracă și vrea să oprească această separare între clase.


M (1931)

În Berlin, la începutul anilor 1930 un criminal de copii ucide cu sânge rece ți poliția nemțească nu poate face nimic. Pentru că devine obsesiv pentru polițiști să prindă criminalul în serie, ceilalți infractori nu mai pot comite crime, așa că se hotărăsc să ajute poliția în prinderea ucigașului de copii.


Welt am Draht (1973)

Undeva în viitor un computer este capabil să simuleze o lume reală, iar deodată creatorul mașinăriei, Henry Vollmer, moare subit într-un accident. Succesorul său, Fred Stiller, are parte de experiențe ciudate legate de computer, în timp ce discută cu un bun prieten, Guenther Lause, acesta dispare fără urmă și după o săptămână nimeni nu își mai aduce aminte de el. Să aibă legătură oare mașinăria cu toate acestea?

Angst essen Seele auf (1974)

O dramă interesantă despre o dragoste aproape accidentală dintre un tânăr marocan de 35 de ani și o doamnă trecută de 60 de ani din Germania. Decid să se căsătorească și această decizie îi uimește pe toți.

Cele mai bune filme nemțești între 1980 și 2008

Der Himmel über Berlin (1987)

Îngerii sunt pretutindeni, mai ales în Berlin. Ei ascultă gândurile oamenilor și îi ajută să obțină ce își doresc. Unul dintre îngeri se îndrăgostește de o artistă singuratică și decide să renunțe la nemurirea lui pentru a avea parte de simțirile omenești.

Das Leben der Anderen (2006)

Filmul s-a bucurat de un succes enorm în Germania. 1984, Estul Berlinului, un agent secret supraveghează un scriitor și dragostea lui și devine captivat de viețile lor. Devine astfel adeptul libertății de gândire și de exprimare.

Vier Minuten (2006)

Jenny este o infractoare periculoasă, ce a trebuit să își neglijeze plăcerea pentru muzică pentru a supraviețui. Miss Krueger, după mulți ani în care învață prizoniere din toată Germania să cânte la pian, o întâlnește pe Jenny, care se dovedește a fi cea mai bună studentă de până acum.


Das Boot (1981)

Un film de război pe care trebuie să-l vezi neapărat. Dragostea de țară și camaraderia sunt puse în evidență în submarinul din Oceanul Atlantic, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. O ficțiune excelentă despre submarinul U-96 și echipa sa.

Die Welle (2008)

Atunci când profesorul lor, Rainer, le dă studenților sarcina de a crea un stat dictatorial, aceștia își iau rolurile în serios și situația scapă de sub control. A te juca cu focul poate fi întotdeauna periculos, iar oamenii, când sunt lăsați să facă ce și-ar imagina dacă ar controla totul, pot distruge și deveni dictatoriali foarte ușor.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA