“România neîmblânzită”, cel mai frumos documentar despre ţara noastră, susţinut de celebrităţi

Personalităţi precum Klaus Iohannis, Principesa Margareta, actori şi oameni de valoare ai României au asistat la lansarea filmului la Teatrul Național București.

Filmul documentar “România neîmblânzită” dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp. Documentarul face o impresionantă pledoarie pentru natura inegalabilă a țării noastre și este, tototdată, un viu îndemn la responsabilitate socială. Producţia beneficiază de susținerea Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence.

Pelicula și-a făcut debutul internațional pe 18 martie, la Washington, în cadrul unui festival de film ecologic, urmând ca, pe 9 mai, la Londra, să fie proiectată în cadrul unei gale la BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

 

La premiera din România, găzduită de Teatrul Naţional Bucureşti şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, în loja oficială s-au aflat preşedintele Klaus Iohannis şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria. La eveniment au fost invitate şi personalităţi ca Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Tudor Giurgiu, Maia Morgenstern, Manuela HărăborAndreea Răducan, Liliana Ţuroiu, Dumitru PrunariuAlexandru Tomescu şi Alex Găvan.

Invitat pe scenă, chiar înainte de începerea proiecției, actorul Victor Rebengiuc – naratorul documentarului, a avut o intervenție emoționantă: „E un film deosebit, un film încărcat de multă dragoste față de natură, de poezie, de lucruri pe care le bănuim, dar nu le-am văzut niciodată.”

La finalul celor 90 de minute ale documentarului, publicul a făcut cunoștintă cu echipa filmului alcătuită din: Ellen Windemuth – producător executiv, Allison Bean – producător, Thomas-Barton Humphreys – regizor, Nainita Desai – compozitoarea muzicii și Sarah Titcombe – asistent de producție. Realizatorii au primit flori, în semn de apreciere, din partea Președintelui României.

Gândit ca un dar pentru toți românii, „România neîmblânzită” este un proiect unic, ce dezvăluie frumusețea naturală din Munții Carpați și Delta Dunării. „Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt” – este mesajul pe care-l transmite filmul.

Foto/video: Facebook, Daniel Angelescu/Casa Regală

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA