„Tatăl-fantomă“, o comedie dulce-amară cu Marcel Iureş

Tatăl fantomă este povestea unui american cu origini româneşti, profesorul Robert Traum, interpretat de Marcel Iureş, care se hotărăşte să vină în România, ca să afle povestea familiei lui.

Umor, duioşie şi suspans, toate sunt ingrediente pe care le veţi regăsi în periplul bucovinean al profesorului Traum. Dragostea îl loveşte neaşteptat pe Traum, pe parcursul călătoriei, iar Marcel Iureş joacă senzaţional rolul de îndrăgostit. Cât despre Mihaela Sârbu, în rolul Taniei, obiectul iubirii lui Traum, aceasta reuşeşte o performanţă actoricească care „face călătoria să merite” (scrie revista Variety).

Producţia este primul lungmetraj al scenaristului şi publicitarului Lucian Georgescu şi va avea premiera în cinematografele din România pe 2 martie. Tatăl fantomă este un „road-trip movie”, cu o poveste inspirată din nuvela „Almost Oriental”, de Barry Gifford, scenaristul-fetiş al regizorului David Lynch (Gifford a fost scenaristul filmului Wild at Heart, regizat de Lynch, cu Laura Dern şi Nicolas Cage).

Coloana sonoră este o combinaţie savuroasă între muzica special creată pentru “Tatăl fantomă” de compozitorul Johannes Malfatti şi beat-ul inconfundabil al trupei “Supertramp”, iar imaginea este semnată de Liviu Mărghidan. Din distribuţie mai fac parte Mihai Constantin, în rol de mafiot, Mimi Brănescu, în postura unui recepţioner de hotel de provincie amuzant, Mirela Oprişor, o călătoare cu care Traum se intersectează pe parcursul poveştii, Marina Mihuţ şi Victor Rebengiuc, în rol de mătuşă şi unchi (soţ-soţie şi în film, şi în realitate). Toţi şi toate sunt motive să vedeţi filmul.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA