Fiul lui Andrei Aradits, într-o interpretare senzaţională alături de Marcel Iureş

Octav mic şi Octav mare. Unul jucat de un junior aflat la debut, celălalt de o legendă a cinematografiei. Ambii în cel mai aşteptat film al acestei toamne, „Octav”, semnat de regizorul Serge Ioan Celibidache.

Eric Aradits, fiul actorului Andrei Aradits, are doar 12 ani, dar este deja o revelaţie a ecranului românesc. Şi asta pentru că, în urma unui casting, a avut şansa de-a se alătura distribuţiei filmului „Octav”, din care fac parte nume grele din actorie: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Lia Bugnar, Andi Vasluianu, Vlad Rădescu…

Pe platourile de filmare, a făcut echipă cu la fel de tânăra şi de talentata actriţă Alessia Tofan, alături de care evocă momente speciale din trecutul seniorului Octav.

Pentru „colegul” Marcel Iureş, „Octav” reprezintă „cel mai frumos rol pe care l-a jucat vreodată şi cel mai frumos film românesc din ultimii 25 de ani”. Pentru că lung metrajul lui Serge Ioan Celedibachi este o poveste, cu imagini calde şi poetice, care celebrează viaţa şi aduce omagii purităţii copilăriei, prieteniei şi dragostei.

„Pentru ei a fost uşor”, spune Marcel Iureş despre jocul actoricesc al celor doi copii. „Atunci când facem un film, se creează o familie, arta asta e conjugală, e o familie temporară, e o familie intrată într-o poveste, iar copiii sunt cei mai preţioşi din familia asta. Trebuie să ţii cont la maximum de ei. Ei nu au trucuri, nu se prefac, sunt cinstiţi. Dacă le place ceva, se vede că le place. Când eşti prieten cu ei, îţi dau toată prietenia lor şi încrederea şi asta e baza. Restul ne-am înţeles pe platou, chiar ne-am înţeles în faţa camerei. Uneori făceam eu mai prost, ei mai bine, pe urmă invers, serios, chiar aşa a fost!”, a povestit Marcel Iureş la conferinţa de presă de la Bucureşti.

Eric Aradits nu se află la primul său proiect cinematografic. Fiul juratului emisiunii „Te cunosc de undeva!” a mai jucat în filmul „Excursie” prezentat în cadrul galei de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2014.

„Eric s-a urcat pe scenă alături de Dan Chişu, Adrian Titieni şi doamna Irina Margareta Nistor la începutul seriei de scurt-metraje. Eu am stat în umbră, pentru că era momentul lui de glorie. Mă aşteptam să fie mai fâstâcit, dar părea în elementul lui”, povestea Andrei Aradits despre prima experienţă a lui Eric ca actor.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA