Soţul Juliei Jianu, protagonist într-un show medieval FOTO&VIDEO

Bogdan Jianu pune în scenă, la Târgovişte, un spectacol cu nume mari din teatrul românesc, în cadrul Festivalului Medieval Dracula.

Bogdan Jianu şi Asociația Culturală Lupii Albi lansează o nouă invitaţie iubitorilor de teatru şi de evenimente în aer liber. În perioada 16 – 18 iunie 2017 se va desfăşura cea de-a IV-a ediție a Festivalului Medieval Dracula la Târgoviște, în Cetatea celor 33 de Voievozi. Data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfășurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 – 17 iunie, când la Târgoviște a avut loc celebrul „Atac de noapte”, condus de marele voievod Vlad Țepeș – Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul. Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracții tematice, pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgoviște, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate cu spectaculozitate.

Și anul acesta, Asociația Culturală Lupii Albi va pune în scenă un spectacol grandios – DRACULA – COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viata voievodul. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate pana acum la Târgovişte, îi aduce în prim-plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah, și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, aceştia interacţionând cu Vlad Dracula în scene bine documentate și scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care și interpretează rolul lui Dracula.

Din distribuție mai fac parte Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Miriță, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcaș etc. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și multe dialoguri interactive.

Pe lângă spectacolul ce va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 21.30, organizatorii au mai pregătit și alte momente, menite să țină publicul în Curtea Domnească de la Târgoviște cât mai multe ore. Astfel în seara de 16 iunie, după deschiderea oficială a festivalului, trupele Cobzality și Crispus, alături de Orchestra Simfonică Muntenia vor pune în scenă un spectacol inedit de muzică și foc întitulat sugestiv „Dansul Zmeilor”, iar ziua de 18 se va închide cu un spectaculos concert de muzică folk, ce îi va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Krypton și mulți alţii.

De-a lungul celor trei zile, spectatorii vor putea participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, vor asculta povești istorice la foc de tabără, vor admira îndemânarea meșterilor, fierar, olar, pielar, vor asculta trupa TRUVERII cu muzică medievală, vor urmări spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale etc. Toate se vor întâmpla în minunatul cadru al Cetății Târgoviște, unde nu mai puțin de 33 de voievozi și-au lăsat amprenta. Evenimentul este organizat de Primăria Târgovişte şi Consilul Judeţean Dâmboviţa.

PROGRAM FESTIVAL

VINERI, 16 iunie

18.00 – 23.00 – „Negustori la Poarta Cetății” – Târg de produse și meșteșuguri medievale
21.00 – Deschiderea celei de-a IV-a ediții a Festivalului Medieval DRACULA
21.30 – Concert – Spectacol DANSUL ZMEILOR – COBZALITY & CRISPUS

SÂMBĂTĂ, 17 iunie

10.00 – 23.00 – „Negustori la Poarta Cetății” – Târg de produse și meșteșuguri medievale
11.00 – 13.00 – Ateliere tematice de mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
12.00 – Spectacol stradal cu păpuși PUNGUȚA CU DOI BANI – Teatrul STRADA Brașov
13.00 – TRUVERII – Recital de muzică medievală
16.00 – 18.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
18.00 – GARDA CETĂȚII
19.00 – Spectacol stradal cu păpuși PINOCCHIO – Teatrul STRADA Brașov
20.00 – TRUVERII – Recital de muzică medievală
21.30 – Spectacol reevocare istorică DRACULA – COROANA – Asociația Culturală Lupii Albi

DUMINICĂ, 18 iunie

10.00 – 23.00 – „Negustori la Poarta Cetății” – Târg de produse și meșteșuguri medievale
11.00 – 13.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
12.00 – TRUVERII – Recital de muzică medievală
16.00 – 18.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
18.00 – GARDA CETĂȚII
19.00 – Concert muzică FOLK
Mircea Baniciu
Mircea Vintilă
Krypton – unplugged
Vladi Cnejevici
Teo Boar
Ovidiu Mihăilescu
Dan Vană
Magda Pușkaș
Rareș Suciu
Adrian Bezna

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA