Gheorghe Visu, premiat la Sarajevo FOTO/VIDEO

Actorul român a fost vedeta festivalului de film bosniac, plecând acasă cu premiul pentru cel mai bun actor.

Gheorghe Visu castigator Sarajevo

Gheorghe Visu a câștigat, sâmbătă seara, trofeul „Heart of Sarajevo”, acordat de Festivalul de film de la Sarajevo celui mai bun actor. Gheorghe Visu a fost recompensat astfel pentru rolul din producția „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică. Acesta este al doilea premiu pe care acest film îl câștigă la Sarajevo, după ce a luat și Mențiunea Specială a Juriului.

În filmul „Câini”, Gheorghe Visu revine pe marele ecran cu un rol impresionant. Lui i se alătură Vlad Ivanov, Dragoș Bucur, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

Gheorghe Visu Caini (1)

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă – dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului –  în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care Câini nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, a comentat regizorul Bogdan Mirică.

O combinație de thriller, film noir și western modern, cum l-au descris criticii, pelicula spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Filmul „Câini” va fi proiectat în lunile următoare în festivaluri din Canada, Danemarca, Israel, Italia, Portugalia, Suedia sau Spania. Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie.

Gheorghe Visu Caini (2)

Filmografia lui Gheorghe Visu cuprinde peste 40 de roluri în filme și seriale, printre care „Toate pânzele sus”, „Faleze de nisip”, „Să mori rănit din dragoste de viață” şi telenovela românească „Inimă de țigan”. De peste 20 de ani, actorul poate fi văzut și pe scena Teatrului Mic din București.

Premiile câștigate la cea de-a 22-a ediție a Festivalului de la Sarajevo se adaugă celorlalte obținute deja: Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016. În faza de proiect, Câini a câștigat Premiul ARTE International Relations în cadrul CineLink, la Sarajevo 2013.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA