Popularitate în creștere a cărților prin online

Orice gadget cu display este capabil să redea conținut de tip text. Cele mai complexe dintre ele redau și formatele clasice specifice cărților în format digital. În astfel de situații, am fi îndreptățiți să credem că formatul clasic al cărților riscă să devină istorie.

Un exemplu de la care putem porni este cel al ziarelor și revistelor. Acestea sunt cele care au fost în prima linie a victimelor online-ului. Numeroase publicații au fost nevoite să se închidă sau să se mute complet pe o versiune online, privând cititorii de o experiență senzorială analog.

Cu toate acestea, cărțile reușesc să reziste avântului tehnologic, dintr-un motiv foarte simplu. O carte reușește să creeze o legătură emoțională cu cititorul. Prin spațiul nelimitat pe care îl are la dispoziție, autorul are posibilitatea să creeze o lume și personaje foarte bine creionate, care să transmită o gamă largă de sentimente cititorului. Un articol de 500 de cuvinte sau chiar și de 2000 de cuvinte nu va reuși să facă acest lucru.

Trebuie să îi amintim și pe nostalgicii experienței „de pe vremuri” a cititului. Senzația întoarcerii unei pagini, mirosul unei cărți care a adunat ani pe raftul unei biblioteci. Toate acestea adaugă o senzație care este, de cele mai multe ori, de nedescris pentru pasionații de lectură.

Cărțile în format tipărit au avut de câștigat de pe urma digitalizării spațiului public. Secțiunea de cărți online a magazinelor accesate a devenit din ce în ce mai populară, iar cărțile care trăiesc online sub forma unei coperte și a câtorva rânduri descriptive se transformă în 24 sau 48 de ore în versiuni tipărite, direct în mâinile cititorilor.

Cu toate acestea, viitorul este considerat a fi incert pentru cărțile în format tipărit. Noi credem că întotdeauna va exista o comunitate pasionată de cititori, care va prefera o bibliotecă plină de cărți, în detrimentul unei tablete încărcate cu pagini virtuale.

Iar atunci când simțim totuși nevoia să o apucăm pe căi digitale ale cititului, bibliotecile online gratuite ne stau la dispoziție. Nume precum Amazon, Scribd sau chiar Apple oferă celor care le cutreieră paginile versiuni gratuite ale celor mai populare cărți. Așadar, dacă dorești să retrăiești magia unor cărți aflate pe un raft prea sus al bibliotecii sale, poți apela cu încredere la versiunile online gratuite.

Însă atunci când ai nevoie de un timp pe care să îl dedici numai pentru tine, vei descoperi că nicio versiune online nu poate înlocui experiența parcurgerii unei cărți tipărite.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA