Romanele preferate ale vedetelor

Ah, cititul! Este unul dintre cele mai faine hobby-uri pe care poți să le ai, pentru că te relaxează, te învață fără să-ți dai seama de sensurile vieții și te prinde într-un univers fabulos. Uneori, te face și să râzi în hohote. Părerea noastră… Și-am fost și curioși să pătrundem în romanele preferate ale vedetelor și iată ce-am aflat!

Care sunt romanele preferate ale vedetelor?

Barack Obama

Noi n-am citit încă “Cântecul lui Solomon”, de Toni Morisson, dar e cartea favorită din toate timpurile pentru președintele Americii. Romanul autoarei premiate cu Nobelul pentru literatură în 1993 a fost chiar asociată cu scriitura lui Gabriel Garcia Marquez.

Romanul preferat al lui Barack Obama
Romanul preferat al lui Barack Obama

Kate Winslet

Printre romanele preferate ale vedetelor se numără și opere mai proeminente și mai reprezentative în curentele literare. De exemplu, cartea preferată a actriței este “Therese Raquin” de marele romancier francez Emile Zola, a treia carte a autorului, dar prima reprezentativă pentru curentul naturalist. După acest roman preferat de vedetă s-au adaptat filme: The Adultress în 1953 și In Secret, în 2013.

Romanul preferat de Kate Winslet
Romanul preferat de Kate Winslet

Stephen King

Marele scriitor de romane horror – care au fost ecranizate aproape în totalitate! – este celebru pentru titluri precum The Shawshank Redemption ori The Green Mile, și e cu atât mai interesant să aflăm ce citește! Cartea preferată a lui King este “Împăratul muștelor”, de William Golding.

Romanul preferat al scriitorului Stephen King
Romanul preferat al scriitorului Stephen King

George Clooney

Starul și regizorul de 54 de ani este foarte sensibil când vine vorba de conflicte militare și politice. Poate de aceea a fost atras de cartea “Război și pace”, de Lev Tolstoi, nu? O lectură clasică, portretizând Rusia în pragul unui conflict periculos cu Franța de altădată, care a fost adeseori încadrată în top 10 cele mai buen romane ale lumii.

Romanul preferat al lui Clooney
Romanul preferat al lui Clooney

Drew Barrymore

Unul dintre romanele preferate ale vedetelor este și “Omul în căutarea sensului vieții”, scrisă de Viktor E. Frankl care a trăit 3 ani în teroarea de neconceput ale lagărelor naziste. Experiența traumatizantă l-a ajutat, însă, să-și clădească mai clar viziunea psihoterapeutică gândită de el, logoterapia – teoria fiind că forța motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului vieții. Cartea, pe care o recomandăm și noi pentru bogăția spirituală și elementele psihologice de mare finețe, într-un stil sincer și ușor de parcurs, este preferata actriței Drew Barrymore.

Cartea preferată a lui Drew nu e chiar un roman
Cartea preferată a lui Drew nu e chiar un roman

Jim Carrey

Comediantul celebru, care cunoaște prea bine și tragedia și drumurile sinuoase ale vieții, are printre favorite o carte relativ specifică personalității sale. Vorbim de “Crimă și pedeapsă” a celebrului rus Feodor Dostoievski – ale cărui cărți sunt musai de citit!

Romanul preferat de Jim Carrey
Romanul preferat de Jim Carrey

Kate Moss

Printre romanele preferate ale vedetelor se numără și “The Beautiful and Damned” (Cei frumoși și blestemați), al lui F. Scott Fitzgerald, autorul atâtor romane frumoase și celebre care tratează tenebrele societății care pendulează între disperare, superficialitate, decadență și ratare și, mai ale, între ieri și mâine. De altfel, cărțile sale reflectă chiar contrastele extreme care-l defineau și-n viața de zi cu zi. Dar rămânând la romanul menționat, este preferatul modelului britanic. Oare o reprezintă și pe ea…?

Preferatul lui Kate Moss
Preferatul lui Kate Moss

Alte romane preferate ale vedetelor sunt “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov (Daniel Radcliffe), “Aventurile lui Huckleberry Finn” de Mark Twain (Owen Wilson) sau “Jurnalul unei tinere fete” de Anne Frank (Natalie Portman).

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA