Regal cultural: expoziţia lui Ştefan Câlţia

Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Fundaţia Ştefan Câlţia și cu Galeria Posibilă te aşteaptă – până pe 20 septembrie, la expoziţia Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111. De ce să nu ratezi această expoziţie?

Maestrul Câlţia şi Principesa Sofia (foto centru).

E vorba de o expoziţie-eveniment, care celebrează împlinirea vârstei de 75 de ani a artistului, prin cea mai elaborată, profundă şi modernă modalitate de a-i diseca universul, propusă de curatorul Liliana Chiriac, șef secție Muzeul Colecțiilor de Artă, și Alexandra Manole, curator la Galeria Posibilă. Expoziția cuprinde unele dintre cele mai importante lucrări de pictură semnate de Ștefan Câlția alături de obiecte personale colecționate de acesta de-a lungul timpului. Obiectele joacă un rol fundamental în crearea lucrărilor, alegerea lor fiind determinată de personalitatea artistului. Întâlnirea dintre reflecția artistului asupra acestor obiecte și vizitatori va fi descoperită prin intermediul „Întâlnirilor Audio”, înregistrări cu artistul incluse în aplicația de mobil: izi.TRAVEL. Albume și cărți poștale ilustrând creația pictorului precum și obiecte  pictate de acesta vor fi disponibile pe durata expoziției la librăria muzeului.

Nu în ultimul rând, spațiul expozițional va fi unul viu, însoțit de concerte, conferințe, ateliere cu copii și numeroase activități deschise publicului, toate deschise la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111 (Corp C – Program de vizitare: de sâmbătă până miercuri între orele 11.00 – 19.00/Gratuit: prima miercuri din fiecare lună/Tarif bilet întreg: 10 lei). Regalul acestei expoziţii este că aici îl puteţi întâlni pe însuşi artist, care va completa înregistrările cu reflecţiile sale asupra obiectelor expuse. Nu uita: expoziţia te aşteaptă până pe 20 septembrie!

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA