News

Al Pacino vs. Robert De Niro: The Godfathers

Al Pacino vs. Robert De Niro: The Godfathers

Cei doi titani ai ecranului american au transformat Hollywoodul în mica lor Italie.

CARIERĂ
Pe numele său adevărat Alfredo James Pacino (70), starul de origine italiană a făcut istorie la Hollywood jucând în drame şi filme de acţiune, multe din personajele interpretate de el fiind de mafioţi, poliţişti sau agenţi de tot felul. Actor, regizor, scenarist şi producător, el deţine un Oscar pentru „Scent of a Woman“ şi cinci Globuri de Aur.

Robert Mario De Niro Jr. (67), actor, regizor şi producător de origine italiană, a fost recompensat cu două Oscaruri („The Godfather“, „Raging Bull“) şi cu un Glob de Aur („Raging Bull“). A interpretat cu predilecţie roluri de mafioţi, militari, personaje complexe, inadaptate.

PĂCATE GRELE

În adolescenţă, Al Pacino fuma, bea alcool şi consuma marijuana. A renunţat la şcoala la 17 ani. La 20 de ani, când locuia în Sicilia, oferea favoruri sexuale în schimbul unui acoperiş şi a unei mese copioase. În ’61, a fost arestat în Rhode Island pentru că purta asupra sa o armă de calibrul 38. La mijlocul anilor ’80, ajunsese să fumeze patru pachete de ţigări pe zi. În 1994, când a redus ţigările la două pachete pe zi, a hotărât să se lase de fumat, pentru a-şi reface vocea.

La vârsta de 13 ani, Robert De Niro a abandonat Liceul de Artă şi Muzică Fiorello H. laGuardia şi s-a alăturat unei găşti din „Mica Italie“. În 1998, a fost interogat timp de nouă ore de poliţia franceză privind implicarea sa într-un scandal de prostituţie din Paris. El a negat însă orice acuzaţie. S-a ales cu porecla „No Dinero“ dată de şoferii de limuzină din Los Angeles, care spun despre el că este zgârcit şi că nu lasă bacşiş.

RELAŢII

Lui Pacino i-au plăcut întotdeauna femeile, dar nu s-a lăsat dus la altar de niciuna dintre ele. Are trei copii, o fiică, Julie Marie (21) cu Jan Tarrant, şi pe gemenii Anton James şi Olivia Rose (10), cu Beverly D’Angelo. El a mai avut relaţii cu Jill Calyburgh, Diane Keaton, Tuesday Weld, Marthe Keller, Kathleen Quinlan, Lyndall Hobbs şi cu Lucila Sola.

De-a lungul timpului s-a dovedit că lui De Niro îi plac femeile de culoare. El s-a căsătorit prima oară cu Diahnne Abbott, cu care are un băiat, pe Raphael (34), şi a avut o relaţie cu fotomodelul Toukie Smith, care i-a dăruit doi fii, pe gemenii Aaron Kendrick şi Julian Henry (15). Acum, actorul este căsătorit de 13 ani cu Grace Hightower şi au împreună un băiat, pe Elliot (12).

CASE & MAŞINI
Al Pacino e un mare fan al SUV-urilor şi deţine un Lexus LX. El locuieşte în Beverly Hills şi mai deţinte alte proprietăţi în palisades, New York, şi în Sedona (Arizona).

De când e imaginea companiei de automobile Subaru, De Niro conduce un Subaru Legacy. Reşedinţa lui se află la New York, dar mai are câteva imobile în Manhattan şi Marbletown, New York.

HOBBY-URI

Pacino e un mare iubitor de muzică de operă şi al pieselor de teatru scrise de William Shakespeare. În timpul liber, îi place să urmărească meciurile de fotbal la televizor.

Fiu de artişti plastici, De Niro apreciază pictura şi este colecţionar de artă. Când este în vacanţă, îi place să meargă cu iahtul, să înoate şi să se dea cu ski-jetul.

PRIETENI CELEBRI

Pacino este prieten din copilărie cu John Cazale şi este un apropiat al prinţului Charles. Printre amicii lui de suflet se numără şi Colin Farrell, Ellen Burstyn şi Harvey Keitel.

Lui DeNiro îi place să-şi facă concediile în insula Lerins, în sudul Franţei, cu Brad Pitt şi Bono. Iar Joe Pesci, Meryl Streep, Francis Ford Coppola şi Robin Williams sunt cei mai apropiaţi prieteni din branşă.

Foto: Northfoto, Guliver/Getty Images/WireImage/Splash News, Arhiva ADH

Modifică Setările