News

Aleargă alături de Gabi Szabo la Maraton!

Aleargă alături de Gabi Szabo la Maraton!

Cea de-a opta ediţie a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor va avea loc anul acesta sâmbătă, 17 iunie! Evenimentul îi aşteaptă la start pe toţi cei care iubesc sportul, alergarea, şicare îşi doresc să susţină efortul atleţilor care se întrec în fiecare zi cu imposibilul, sportivii paralimpici români.

Lansat în 2005, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor a ajuns una dintre cele mai cunoscute competiţii de gen din România şi unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de alergare montană din România, datorită traseului unic pe ruta Predeal – Pârâul Rece – RâşnovPoiana Braşov, atât şosea, cât şi traseu montan, precum şi componenţei caritabile. În 2017 continuăm parteneriatul cu Comitetul Naţional Paralimpic Român, iar toate fondurile colectate din taxele de participare vor fi donate acestuia, pentru a susţine sportivii noştri paralimpici, cei care ne inspiră în fiecare zi prin efortul şi performanţă lor.

În urma solicitărilor înscrierile vor continua până pe data de 9 iunie, în limita locurilor disponibile pentru oricare dintre cele trei categorii de probe ale Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) şi Maraton (42,195 km) pe http://maratondhl.ro, secţiunea Înscrieri.

Sute de participanţi de toate vârstele s-au înscris deja şi pe 17 iunie vor fi la linia de start! Evenimentul se bucură de susţinerea şi participarea marilor campioni Gabriela Szabo, Constantina Diţă, Andreea Răducan, Monica Roşu, Miodrag Belodedici, dar şi a multor persoane publice, precum Sonia Argint Ionescu, Carmen Brumă, Eli Roman, Adi Hădean, Dragoş Bucurenci, Andrei Roşu, Şerban Damian sau George Baltă.

Gabi Szabo a declarat pentru Revista OK! cum a ajuns să fie implicată într-un asemenea proiect: "După ce am plecat din funcţia de ministru, mi s-a propus de către Adecco România să coordonez patru proiecte de responsabilitate socială. Unul se numeşte Win for Youth şi se axează pe trei sporturi: înot, bicicletă şi alergare. Proiectul acesta, maratonul, ajută sportivii paralimpici. Avem foarte multe de învăţat de la ei. Orice bani colectaţi de la acest maraton din taxa de înscriere se duc catre Comitetul National Paralimpic"

Copiii sunt sărbătoriţi la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor cu înscriere gratuită la Crosul Copiilor şi surprize

  • Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani pot participa gratuit la Crosul Copiilor.
  • Termenul limită pentru înscrierea acestora este 31 mai, iar înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Crosul copiilor este o competiţie unde participarea este gratuită şi se adresează celor mici, cu vârste între 5 şi 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, cu distanţe mai mici de alergare.

Toţi copiii sunt invitaţi să se înscrie, până pe 31 mai, fiind împărţiţi pe 3 categorii de concurs:

  • Vârsta între 5 - 8 ani: 250 m;
  • Vârsta între 9 - 11 ani: 500 m;
  • Vârsta între 12 - 13 ani: 1000 m;

Competiţia se va desfăşura pe platoul de la Stâna Turistică şi va beneficia de arbitraj şi numere de concurs separate de restul maratonului, iar finaliştii vor fi premiaţi cu medalii. Pentru deliciul copiilor, o echipă de animatori va asigura distracţia pe platoul de la Stâna Turistică, iar cei mici se pot întâlni cu  Albă ca Zăpada, Spiderman sau Mickey Mouse. După festivitatea de premiere, copiii se vor bucura de un spectacol inedit şi un concert plin de energie la Stâna Turistică.

Toţi copiii sub 14 ani trebuie să fie însoţiţi la înscriere de un părinte, tutore sau profesor, care va semna declaraţia de consimţământ pentru participarea copilului în competiţie.

DHL încurajează practicarea sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea ei se pot înscrie gratuit şi în competiţia de ştafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Înscrierile pentru oricare dintre cele trei categorii de probe ale Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) şi Maraton (42,195 km) – continuă până pe 31 mai pe http://maratondhl.ro, secţiunea Înscrieri.

”Dacă vrei să mişti lumea, începe cu tine! Participă!” spun toţi susţinătorii ediţiei 2017 a Maratonului DHL, mesaj ce are o puternică legătura emoţională cu cauza pe care o susţinem, sprijinirea sportivilor paralimpici, cei care zilnic luptă pentru a demonstra că nimic nu este imposibil, toate fondurile din taxa de înscriere fiind donate Comitetului Naţional Paralimpic, partenerul nostru şi în această ediţie.

Foto: Sorin Stana

Modifică Setările