Vedete

Alessandra Stoicescu revine la Antena 1, la emisiunea care a consacrat-o

Alessandra Stoicescu revine la Antena 1, la emisiunea care a consacrat-o camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Începând din această primăvară, Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri, la Antena 1.

“Într-o perioadă cu schimbări majore în viaţa mea, pe care le-am primit cu bucuria matură a mamei şi a femeii împlinite din toate punctele de vedere, a venit şi propunerea Antenei 1 de a prezenta Observatorul de la ora 19.00, unde timp de 16 ani am avut cele mai puternice experienţe din cariera mea de jurnalist.

Parcă nici nu am lipsit de acolo, atât de firesc mi se pare să prezint Observatorul. Şi nu e vorba doar de prezentarea celui mai important jurnal de ştiri al Antenei 1, ci de uriaşa muncă de echipă din spate, unde abia aştept să pun amprenta experienţei mele şi de a face parte din cel mai important şi mai complex proiect media al momentului. Un proiect în care, fără să uite o secundă de cei 26 de ani de când este pe piaţă, de tradiţia pe care o are în spate, Observatorul face un salt imens spre viitor”, a declarat Alessandra Stoicescu.

Observatorul Antenei 1 va avea o nouă identitate atât la nivel vizual, cât şi la nivel editorial. Noua identitate, dar şi noua campanie de imagine a fost dezvoltată împreună cu compania britanică Red Bee, una dintre cele mai mari agenţii de creaţie din Europa. 

Noua identitate este un nou pas în cadrul unui amplu proces care a început prin refacerea întregii redacţii de ştiri a Antena 1 odată cu preluarea în întregime de către Antena Group a producţiei Observator şi a presupus inclusiv mutarea într-un nou sediu. Toate acestea au reprezentat paşi esenţiali în dezvoltarea Observatorului urmând ca, încă din această primavără, să devină o platformă de news 360 de grade ce va include producţii TV, on-line dar şi aplicaţii.

Andreea Berecleanu, primele declaraţii după ce şi-a dat demisia de la Antena 1

”Am stat 17 ani în Antenă 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi drumurile noastre se despart. Nu voi acceptă situaţii impuse. Sunt prezentator de ştiri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atât de colegii de breaslă cât şi de către public tocmai pentru că nu am dezamăgit, sunt un om corect şi onest.

Pot să dau şi amănunte despre alegerea mea de a plecă dar cred că viaţă trebuie să-şi urmeze cursul, la fel şi profesia mea."

Cine e Alessandra Stoicescu, noua prezentatoare a Observatorului de la ora 19.00

Cu o carieră de peste 25 de ani în mass-media, Alessandra Stoicescu este unul dintre cei mai experimentaţi, mai cunoscuţi şi mai apreciaţi jurnalişti din România. Timp de 16 ani s-a aflat la pupitrul Observatorului, având în acelaşi timp şi rolul de Corespondent Special în cazul celor mai importante evenimente externe din acea perioadă: atentatele teroriste din 11 septembrie de la New York, criza economică din 2008, alegerile prezidenţiale din SUA, moartea lui Michael Jackson. Începând cu anul 2010 a fost realizator şi moderator Antena 3 pentru News Magazine, 100 de minute şi "Q&A".

Alessandra este recunoscută şi pentru implicarea ei în zona socială. De 10 ani conduce Fundaţia Mereu Aproape, fundaţie ce vine în sprijinul copiilor cu grave probleme de sănătate. În perioada aceasta a organizat de asemenea Teledonul Inundaţiilor, în anul 2010, eveniment prin care Fundaţia MereuAproape a reuşit să construiască 75 de case pentru familiile sinistraţilor şi să le ofere acestora şi alte ajutoare materiale. În 2015 a organizat Teledonul Colectiv, eveniment ce a adunat fonduri pentru a ajuta victimele incendiului de la Colectiv şi pe familiile acestora. În 2019 este ambasadorul campaniei Ajut Eu, proiect ce îşi propune sã conecteze pe platforma www.ajuteu.ro dorinţele unor oameni, cu cei care le pot împlini, schimbând astfel destine. În 2011 a înfiinţat Intact Media Academy, şcoală de media ce îşi propune să contribuie la formarea viitoarelor generaţii de jurnalişi de televiziune, având ca bază de pornire experienţa celor care fac această meserie în fiecare zi, unii de zeci de ani.

În 2012, Alessandra a început organizarea şi moderarea forumurilor Intact Media Group,  evenimente care au avut ca idee de bază realizarea unui dialog real între mediul de business şi autorităţi. Ca o continuare firească a acestor forumuri, din 2016 a demarat un proiect menit să sprijine capitalul românesc: catalogul anual  “Români care dezvoltă România”, primul catalog care a adus în atenţia publicului numele, activitatea şi performanţele celor mai puternici oameni de afaceri de la noi, personalităţi care, de-a lungul anilor, prin modul în care au activat, au avut o contribuţie esenţială în dezvoltarea mediului de afaceri şi în promovarea adevăratului capital românesc.

Comentarii

Modifică Setările