News

Alex Ciucu va studia actoria şi regia la Hollywood

Alex Ciucu va studia actoria şi regia la Hollywood

Cuturierul oficial al Casei Regale a decis ca, în paralel cu activitatea de designer de costume, să se specializeze în domeniul cinematografei la New York Film Academy.

Alexandru Ciucu vrea să-şi extindă activitatea, aşa că a hotărât să plece în America şi să urmeze câteva cursuri de actorie şi de film making, incluzând specializări în scenariu, regie, producţie şi marketing de film.

„Vreau să învăţ de la cei mai buni din branşă, de aceea am ales ca destinaţie Hollywood-ul. Filmul îţi permite să comunici mult mai bine emoţiile şi experienţele pe care vrei să le împărtăşeşti celorlalţi. Am câteva idei de scenariu care cred că vor aduce o noua percepţie asupra filmului românesc. Consider că împletirea fashion-ului cu cinematografia mă va împlini profesional“, declară designerul.

Alex Ciucu îşi doreşte ca proiectele sale să contureze frumos imaginea externă a României.

„Ştiu că este mult mai greu să construieşti valori, decât să le distrugi, dar şi satisfacţia reuşitei este mult mai mare. Arta are puterea de a face cunoscute valorile româneşti, mai mult decât, spre exemplu, afacerile sau medicina, pentru că are expunere mult mai mare şi ajunge direct în sufletele oamenilor, înainte de a ajunge în mintea lor, unde pot fi alterate de stereotipii. Să ne amintim doar că muzica, moda, filmul şi pictura sunt domeniile în care cei mai mulţi români se remarcă peste hotare”, mai spune el.

În Statele Unite ale Americii, el s-a întâlnit cu mai mulţi români celebri care au dezvoltat conexiuni în Cetatea Filmului. Cu toţii l-au sfătuit şi l-au încurajat să-şi urmeze visul.

„Am reuşit să mă văd cu Monica Bârlădeanu, Marius Moga şi cu fotograful Edward Aninaru. Fiecare a avut păreri pertinente legate de proiectul meu şi m-au ajutat în luarea unor decizii”.

Designerul vestimentar urmează să înceapă în curând cursurile, iar pe parcurs să pună bazele primului său proiect cinematografic.

New York Film Academy este instituţia absolvită de multe nume celebre din industria filmului. Studenţii au ocazia să înveţe de la profesori cu experienţă, să facă practică în studiouri profesionste şi să ia parte la seminarii ale unor oaspeţi de onoare precum Steven Spielberg, Kevin Spacey, Ben Stiller sau Anthony Quinn.

Foto: pagina personală, PR

Modifică Setările