News

Alexandru Arşinel a ajuns din nou la spital. Coronavirusul i-a afectat serios imunitatea, chiar dacă s-a vaccinat

Alexandru Arşinel a ajuns din nou la spital. Coronavirusul i-a afectat serios imunitatea, chiar dacă s-a vaccinat

Alexandru Arşinel a fost din internat la Institutul Clinic „Matei Balş”, la doar câteva zile după ce a fost externat.

Actorul se vaccinase anti-COVID, însă istoricul său de sănătate îl grupează în categoria de risc în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2.

În 2013, Alexandru Arşinel a trecut printr-un transplant rinichi şi, patru ani mai târziu, a suferit o intervenţie chirurgicală ca urmare a unui infarct.

Deşi a fost tratat şi externat, actorul a revenit la spital, după numai două zile.

Iată ce a declarat dr. Adrian Marinescu la Realitatea Plus, în legătură cu starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel.

"Nu este vorba despre o reinternare, ci este vorba despre aceeaşi internare. Lucrurile trebuie privite în felul următor: în primul rând, o persoană vulnerabilă, adică acel care are o anumită vârstă şi are şi afecţiuni cronice, trebuie să luăm în calcul că eficienţa vaccinului poate fi mai redusă, faţă de cei care sunt cu o imunitate normală. Acesta este primul aspect. În momentul în care mă vaccinez sigur că probabilitatea de a mă infecta este mai mică, dar nu înseamnă că nu există, şi acest lucru este demonstrat de studii.

Ce este mai important este ca atunci când sunt vaccinat şi mă infectez totuşi, să fie o formă mai uşoară faţă de ceea ce s-ar întâmpla dacă m-aş infecta fără vaccinare. Gândiţi-vă că persoanele care au probleme de sănătate asociate, au din păcate un risc mare de a face o formă critică, să ajungă la ATI. De aici aş pleca şi aş nuanţa lucrurile în acest fel.", a declarat Adrian Marinescu la RealitateaPlus.

 

Comentarii

Modifică Setările