News

Alexandru Arşinel, internat din nou

Marele actor român de comedie se află din nou în grija medicilor de la Cluj, după ce maestrul le-a spus că nu se simte bine după transplantul renal suferit recent.


Actorul Alexandru Arşinel a fost internat din nou la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, acolo unde, în urma cu aproape o lună, a fost supus unui transplant de rinichi.

Artistul s-a simţit foarte rău în ultima vreme, aşa că va fi consultat, din nou, atât de profesorul Mihai Lucan, cel care l-a operat, cât şi de doi medici din Italia şi Austria.

Potrivit medicilor, atenţia manifestată în ultima perioadă pentru cazul său i-ar fi putut afecta starea de sănătate.

„Stresul afectează în mod direct evoluţia transplantului. Sunt lucrări citate multiple de autori care arată că stresul scade imunitatea. Scăderea imunităţii duce la creşterea toxicităţii medicaţiei imuno-supresive şi se pot produce, mai ales la 74 de ani, diverse leziuni concomitente, unele grave”, a spsu Mihai Lucan, şeful Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

În următoarele zile, actorul va fi consultat de medicii care, la sfârşitul lunii trecute, i-au transplantat un rinichi.

„Fac consulturi interdisciplinare foarte extinse, inclusiv cu doctori din străinatate, adică cu colegii mei cu care colaborez din Italia şi din Austria, care probabil că o să îl consulte”, a adăugat Mihai Lucan.

La sfârşitul lunii august, Alexandru Arşinel a primit un rinichi nou, în urma unei intervenţii chirurgicale la care au participat şapte medici. Imediat după operaţie, au apărut voci care au susţinut ca medicii Institutului de Transplant din Cluj-Napoca l-au tratat preferenţial pe actor, în detrimentul altor pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare de mai mult timp.

Citeşte şi:


Alexandru Arşinel a suferit un transplant de rinichi

Foto: Teatrul Constantin Tănase

Modifică Setările