News

Alexandru Ciucu vrea să dea lovitura la Hollywood

Alexandru Ciucu vrea să dea lovitura la Hollywood

Designerul Alexandru Ciucu a plecat la Hollywood, pentru a se înscrie la una din cele mai bune şcoli de profil din Cetatea Filmului, New York Film Academy.

Ciucu va urma cursuri de actorie şi de film making, incluzând specializări în scenariu, regie, producţie şi marketing de film. „Vreau să învăţ de la cei mai buni din branşă, de aceea am ales ca destinaţie Hollywood-ul. Filmul îţi permite să comunici mult mai bine emoţiile şi experienţele pe care vrei să le împărtăşeşti celorlalţi. Am câteva idei de scenariu care cred că vor aduce o nouă percepţie asupra filmului românesc. Consider că împletirea fashion-ului cu cinematografia mă va împlini profesional”, declară designerul.

Alexandru Ciucu îşi doreşte ca proiectele sale să contureze frumos imaginea externă a României „Ştiu că este mult mai greu să construieşti valori decât să le distrugi, dar şi satisfacţia reuşitei este mult mai mare. Arta are puterea de a face cunoscute valorile româneşti, mai mult decât, spre exemplu, afacerile sau medicina, pentru că are expunere mult mai mare şi ajunge direct în sufletele oamenilor, înainte de a ajunge în mintea lor unde pot fi alterate de stereotipii. Să ne amintim doar că muzica, moda, filmul şi pictura sunt domeniile în care cei mai mulţi români se remarcă peste hotare”, spune designerul.

În Statele Unite ale Americii, Alexandru Ciucu s-a întâlnit cu mai mulţi români celebri care au dezvoltat conexiuni în Cetatea Filmului. Cu toţii l-au sfătuit şi l-au încurajat să îşi urmeze visul.

„Am reuşit să mă văd cu Monica Bârlădeanu, Marius Moga şi cu fotograful Edward Aninaru. Fiecare a avut păreri pertinente legate de proiectul meu şi m-au ajutat în luarea unor decizii”. Ciucu urmează să înceapă în curând cursurile, iar pe parcurs să pună bazele primului său proiect cinematografic.

Modifică Setările