News

Alexandru Rafila, infectat cu coronavirus. Ce recomandare are medicul din izolare. E legat de un medicament

Alexandru Rafila, infectat cu coronavirus. Ce recomandare are medicul din izolare. E legat de un medicament camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Şi el a fost testat pozitiv cu noul virus! Alexandru Rafila are coronavirus!

Reprezentatul României la OMS este infectat cu coronavirus. Iniţial, soţia sa a fost testată pozitiv, dar iată că a sosit rezultatul şi pentru el în seara de 10 decembrie. Medicul Alexandru Rafila a anunţat că a fost depistat cu noul coronavirus.

“S-a confirmat infecţia şi în cazul meu, asta e situaţia. Am infecţia, s-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Sunt ok, după cum puteţi să vedeţi, mă simt bine”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

A purtat mască, a avut grijă la igienă, dar tot s-a infectat. De unde a luat virusul? Medicul a explicat: “Am purtat mască. Toată problema a fost legată de contactul cu un coleg care se testase chiar cu foarte puţin timp în urmă, copiii noştri s-au jucat împreună, am mâncat împreună. (...) După câteva zile, am aflat că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg al meu lucrurile se confirmaseră”.

Ce recomandare are medicul din izolare

Medicul se află în izolare acum, după ce a fost depistat pozitiv cu noul virus. Totuşi, acesta are o recomandare. Alexandru Rafila a declarat că în infectarea cu COVID-19 nu este recomandat să fie administrat antibiotic, deoarece s-a dovedit că nu are niciun efect.

”Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm", a spus Alexandru Rafila, potrivit dcnews.ro.

Foto: Click

Modifică Setările