Interviu

Alina-Maria Binder: ”Iubesc obiceiurile şi tradiţiile româneşti şi mi-aş dori ca şi copiii mei să crească în acest mediu”

de admin

Alina-Maria Binder: ”Iubesc obiceiurile şi tradiţiile româneşti şi mi-aş dori ca şi copiii mei să crească în acest mediu”

Alina-Maria Binder a apărut în atenţia noastră de curând, atunci când am aflat că este logodnica Principelui Nicolae, femeia cu care acesta urmează să se căsătorească, anul viitor. Curiozitatea ne-a împins să o descoperim şi noi pe Alina, să aflăm, astfel, ce calităţi ale sale l-au convins pe nepotul Regelui Mihai să facă un pas atât de important.

Pe lângă faptul că este tânără şi frumoasă, Alina-Maria Binder (29 de ani) are nenumărate alte calităţi: găteşte, pictează, cântă la pian şi vioară şi pilotează avione. Toate acestea l-au convins pe Principele Nicolae să o ceară în căsătorie în urmă cu o lună, în vacanţa pe care cei doi au petrecut-o în Anglia, la Cornwall.

Cine este Alina-Maria Binder, cea pe care ai vrea ca lumea să o cunoască?

Îmi doresc ca lumea să ajungă să mă cunoască aşa cum prietenii mei mă cunosc: sunt o persoană veselă, sociabilă, care adoră să râdă... Îmi place să cred că mi- am păstrat în suflet capacitatea de a redeveni copil, din când în când. Cei apropiaţi spun despre mine că sunt un bun ascultător, dar, în acelaşi timp, am şi un ochi foarte critic şi sunt atentă la detalii. Îmi plac oamenii care ştiu să trăiască frumos, echilibrat şi pun mare preţ pe discreţie, când vine vorba de viaţa privată. Şi, încă ceva: îmi plac foarte mult garofiţele japoneze.

Dacă ar fi să alegi un loc în care să trăieşti, să munceşti şi să îţi creşti copiii, care ar fi?

România, bineînţeles. Este ţara mea şi aici am mulţi prieteni. Aici este şi familia. Este o ţară minunată, iar peisajul şi bogăţiile ei sunt unice în lume. Iubesc obiceiurile şi tradiţiile româneşti şi mi-aş dori ca şi copiii mei să crească în acest mediu şi să ducă mai departe aceste tradiţii, zestrea strămoşilor noştri. Îmi amintesc că în vacanţele de vară, mama ne ducea la taberele de creaţie organizate de Muzeul Satului, unde am învăţat de la meşteşugari din toate zonele României câte puţin despre arta olăritului, a sculpturii şi a încondeierii ouălelor. Îmi doresc nespus de mult ca aceste taine să nu se piardă şi să le valorificăm cât mai mult.

În copilărie, visai la momentul în care te vei căsători?

Am copilărit cu poveşti şi desene animate precum: Albă ca Zăpada sau Cenuşăreasa, poveşti care ne învăţau pe noi ,copiii, că niciun vis nu este prea măreţ sau imposibil. De curând, am aflat de campania Disney ‘Dream big, Princess’ care încurajează fetele de toate vârstele să aibă visuri măreţe şi să găsească ambiţia de a le transforma în realitate. Cred că o astfel de campanie este bine-venită, întrucât fiecare fată are nevoie să înţeleagă că este prinţesa propriei poveşti şi nimic nu ar trebui să o oprească să viseze.

Şi cum ar arăta nunta mult visată?

Veţi afla cu siguranţă anul viitor.

Până atunci, ne spui ce admiri cel mai mult la un bărbat?

Vă pot spune ce admir la logodnicul meu: admir capacitatea de asumare şi depăşire a oricărei situaţii aduse de viaţă, admir spiritul de aventură, curajul de a trece peste greutăţi şi îmi place la nebunie că ştie să fie amuzant, vesel, şi, uneori, copilăros.

Citeşte aici interviul integral!

Modifică Setările