News

Alţii precum Dragoş Bucur. Vedete care s-au declarat împotriva vaccinării anti-Covid

Alţii precum Dragoş Bucur. Vedete care s-au declarat împotriva vaccinării anti-Covid camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Într-o perioadă în care autorităţile promovează vaccinarea şi din ce în ce mai mulţi oameni se oferă să-şi facă vaccinul anti-Covid, sunt şi voci celebre care susţin contrariul.

Unele voci, cum ar fi cea a actorului Dragoş Bucur, au făcut asta public şi şi-au atras dezaprobarea opiniei publice, în ciuda faptului că acest vaccin nu are caracter obligatoriu. O să vorbim în acest articol şi despre alte celebrităţi, străine de data asta, care s-au declarat împotriva vaccinării în general.

Unul dintre cei mai mari contestatari ai vaccinul din America este nimeni altul decât fiul lui Robert Kennedy şi, deci, nepotul lui JFK. Avocatul Robert F Kennedy Jr (foto sus, centru) este un cunoscut contestatar al vaccinului anti-Covid, care participă la mitiguri împotriva obligativităţii vaccinării şi postează frecvent subiecte legate de presupusele efecte negative letale ale vaccinului. Cel mai recent, contul lui de Instagram a fost banat din cauza acestui gen de acţiuni ale urmaşului familiei Kennedy.

Sceptici sunt şi printre vedetele de la Hollywood, începând cu vedeta din Black Panther Letitia Wright, actriţa britanică de 27 de ani postând pe Twitter, în luna decembrie, un video anti-vaccin, în care se pune sub semnul întrebării eficienţa vaccinului. Criticată vehement în urma acestei postări, actriţa a fost nevoită să-şi şteargă conturile de Twitter şi Instagram. Vedeta TV Jenny McCarthy este o contestatară veche a vaccinării şi port-drapel al mişcării anti-vaccin, aceasta fiind convinsă că acest produs biologic este responsabil de autismul cu care a fost diagnosticat fiul ei.

Tenismanul Novak Djokovic a făcut valuri, anul trecut, când a declarat că nu se va vaccina anti-Covid. Revenind asupra declaraţiei, sârbul a specificat că nu este de acord să fie obligat să-şi introducă microorganisme străine în propriul corp, dar că este conştient că vaccinurile pot salva vieţi, chiar şi cu preţul unor efecte secundare.

Fostul supermodel Elle Macpherson este o altă voce împotriva vaccinării, susţinătoare a propagandei fostului doctor britanic Andrew Wakefield, cel care susţine că există o legătură între vaccin şi instalarea autismului. Cei doi au chiar şi o legătură amoroasă începută în 2018, iar frumoasa australiancă a fost văzută în public la numeroase evenimente din cadrul campaniei anti-vaccin duse de Wakefield.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările