News

Amal şi George Clooney, donaţie impresionantă către fundaţiile libaneze după explozia cumplită din Beirut

Amal şi George Clooney, donaţie impresionantă către fundaţiile libaneze după explozia cumplită din Beirut camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Marţi, 4 august, o explozie cumplită a avut loc în Beirut. Peste o sută de persoane au murit şi peste cinci mii de oameni au fost răniţi. Iată că Amal şi George Clooney fac o donaţie importantă fundaţiilor libaneze în aceste momente de grea încercare. 

Celebrul cuplu a donat suma de 100.000 de dolari fundaţiilor Lebanese Red Cross, Impact Lebanon şi Baytna Baytak. Ei au avut şi un mesaj, speră ca şi alţi oameni cu dare de mână să urmeze gestul lor: 

 „Amândoi suntem foarte îngrijoraţi de situaţia oamenilor din Beirut şi cu privire la dezastrul cu care s-au confruntat în ultimele zile.Trei organizaţii caritabile pe care le-am găsit oferă ajutor esenţial în teren: Lebanese Red Cross, Impact Lebanon şi Baytna Baytak. Le vom dona 100.000 de dolari şi sperăm că alţii vor ajuta cum pot”, au transmis ei într-un comunicat.

Şe ştie că Amal Clooney, soţia celebrului actor, este născută în Liban. Aceasta nu ar fi singura donaţie semnificativă pe care o fac cei doi anul acesta, ei ar fi donat aproximativ un milion de dolari luptei împotriva coronavirusului. 

O explozie de proporţie a avut loc în portul oraşului Beirut marţi seară. A ucis cel puţin 137 de oameni şi aproximativ 5.000 de au fost răniţi, scrie adevarul.ro. Sute de mii de oameni au rămas fără locuinţe, iar echipele de salvare continuă căutările. Explozia a avut loc la un depozit unde erau stocate necorespunzător 2.750 de tone de nitrat de amoniu. 

Foto: Profimedia

Modifică Setările