Red Carpet

Amalia Enache, elegantă într-o ţinută inspirată din stilul Reginei Maria FOTO

Amalia Enache, elegantă într-o ţinută inspirată din stilul Reginei Maria FOTO camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Prezentatoarea de televiziune s-a simţit regină pentru o seară, la o gală aniversară.

Amalia Enache a fost întotdeauna tributară vechilor valori româneşti. Aşa că propunerea creatoarei de modă Liza Panait de a-i oferi o ţinută inspirată din garderoba Reginei Maria - una dintre cele mai elegante suverane ale noastre şi promotoare a portului autentic popular românesc - a fost acceptată fără tăgadă.

Este vorba despre o ie lungă, cu broderie aurie, inserţie de dantelă, mâneci încreţite şi paftale preţioase. Totul într-o armonie perfectă cu boneta cu franjuri din mărgele şi perle, în stilul inegalabil al Reginei Maria.

„N-aş fi crezut vreodată că voi avea onoarea să port o ţinută atât de frumoasă, inspirată din stilul Reginei Maria, cea pe care nici teama de moarte sau de tifos nu au ţinut-o departe de soldaţii răniţi pe front. Nu ar fi putut exista prilej mai potrivit să port ţinuta brodată manual în maniera anilor 1800 decât Concertul Aniversar de 25 de ani de finanţare elveţiană a serviciilor de urgenţă din Romania, pe care l-am prezentat la Ateneul Român, unde a cântat Orchestra Medicilor. Mulţumesc, Liza Panait, că m-ai ajutat să mă simt ca o regină!“, a notat recunoscătoare Amalia Enache pe pagina ei de socializare.

Liza Panait are o întreagă colecţie inspirată din stilul Reginei Maria, cu ţinute vestimentare reinterpretate din multiplele ipostaze (La belle epoque, War Time, Anii ’20) ale suveranei. Colecţia a fost prezentată în cadrul unui spectacol desfăşurat la Palatul Bragadiru pe 23 aprilie.

“Regina Maria este femeia pe care o iubesc enorm, este un exemplu desăvârşit de patriotism, de femeie, de mamă, de partener devotat. Ştiu că a fost alături de noi în această seară şi a simţit cât de mult apreciem ceea ce a făcut pentru noi toţi. Ne-a întregit. Acum poate a venit timpul să ne unim”, a spus creatoarea Liza Panait la finalul spectacolului.

Modifică Setările