Interviu

Amalia Enache, primul interviu despre sarcină: „Trăiesc aşa o bucurie, încât simt că plutesc!“

Amalia Enache, primul interviu despre sarcină: „Trăiesc aşa o bucurie, încât simt că plutesc!“

Prezentatoarea ştirilor nopţii de la Pro TV, însărcinată în patru luni şi jumătate, a vorbit despre acest nou rol al ei: cel de mamă.

Este evident la ce se referă simpatica vedetă Pro TV, iar noi am fost încântaţi să purtăm această discuţie, la scurt timp după ce ştirista de 38 de ani a dat vestea cea mare: va deveni mamă. La fel de previzibil a fost şi refuzul ei de a vorbi despre singura necunoscută din acest tablou fericit. Identitatea bărbatului alături de care trăieşte fericirea maternităţii şi despre care s-a zvonit că ar fi prietenul ei vechi, Claudiu Anghel. „Există atâţia oameni în showbiz care îşi trăiesc vieţile public, în­cât nu cred că mai e nevoie de încă unul“, îşi justifică ea alegerea de a tăcea. O alegere de admirat, care lasă, însă, necontrazise nişte zvonuri.

Amalia Enache (1)

La cele mai recente evenimente la care te-am văzut, cum ar fi petrecerea OK! Golden Night, ai radiat. Arătai mai bine ca niciodată. Sarcina are, bănuiesc, un rol în asta.

Mulţumesc! La petrecerea voastră, OK! Golden Night, a fost prima dată când am ieşit la un eveniment public, însărcinată fi­ind. Adevărul e că trăiesc aşa o bucurie, încât uneori simt că plutesc. Cu tot norocul că mă şi simt foarte, foarte bine. E un pur noroc, n-am niciun merit, niciodată o femeie n-are cum să ştie cum va fi pentru ea sarcina.

Ţi-a fost greu să anunţi că eşti însărcinată ştiind că vor urma multe întrebări despre tatăl copilului? Tu nu prea vorbeşti despre relaţiile tale, de unde şi curiozitatea foarte mare a presei.

Am făcut anunţul la momentul potrivit, exact cum fac toate femeile din lumea asta, după ce depăşesc cu bine primul trimestru şi când simt nevoia să împartă bucu­ria cu alţi oameni. Reacţiile au fost incredibile, am primit îmbrăţişări, sute de mesaje şi de gânduri bune. Ştii de ce m-au bucurat toate acestea? Pentru că mi-au dat o stare într-atât de bună, fiecare dintre aceste reacţii, încât sigur a fost simţită şi de copilul din pântec. Cât despre discreţia mea, fără ca eu să-mi propun asta, a devenit un fel de brand personal în toţi aceşti ani. Eu pur şi simplu aşa am simţit că e cel mai bine pentru mine. Cred că ceea ce e cu adevărat poezie în viaţa personală se poate transforma într-o poveste seacă sau incompletă, într-o lume departe de sufletul meu. Ar fi ca o traducere proastă pe un motor dintr-ăla de traduceri automate. (râde) Astăzi, primesc zeci de mesaje de la telespectatorii mei, care mă felicită în mod expres şi pentru discreţia din viaţa personală. Există foarte mulţi oameni care consideră că nu e de bun gust, nu e o atitudine „aristocratică“ să-ţi expui intimităţile. Se întâmplă ca prietenii mei, oamenii cu care colaborez şi admiratorii mei să facă parte dintre aceştia. Şi mai cred că există atât de mulţi oameni în showbiz care îşi trăiesc vieţile public, încât chiar nu cred că mai e nevoie de încă unul.

În ce lună eşti?

Sunt la jumătatea sarcinii.

Amalia Enache (4)

Resimţi ceva din acele neplăceri incipiente ale sarcinilor: greaţă etc.?

Nu am avut absolut niciun alt simptom în afară de o nevoie acută de somn, care a apărut la un moment dat şi a ţinut vreo lună şi jumătate. Eu dorm în mod obiş­nuit cam şapte, maximum opt ore pe noapte. Atunci am dormit vreo zece, plus două ore după-amiaza, înainte de ştiri, un somn adânc şi inedit pentru mine.

Este greu pentru o femeie însărcinată să lucreze târziu în noapte, având în vedere că prezinţi Ştirile de la ora 23.30?

Eu sunt obişnuită cu acest program de 13 ani, plus alţi trei la Timişoara. Am grijă să mă odihnesc foarte bine câteva ore, înainte să încep munca. Adevărul e că mă duc seara la ştiri fresh ca dimineaţa, pentru că vreau să am mintea foarte limpede şi să fiu binedispusă, pentru tele­spectatorii mei. Cred că ei merită să le prezint ştirile în cea mai bună formă a mea şi mi-am organizat în acest fel programul, strict, fără excepţie. Cu atât mai mult acum, când am grijă să-i dau organismului meu tot ce are nevo­ie, inclusiv odihnă.

Cum au reacţionat colegii tăi de la Pro TV când le-ai dat vestea? Cine a fost cel mai surprins?

Dintre cele mai frumoase reacţii primite au fost de la colegii şi şefii mei din PRO TV, cu care am vorbit cu mult înainte să anunţ public. Vă mărturisesc că ei mi-au dau aripi şi mi-au întărit convingerea că oamenii au dintre cele mai frumoase şi sincere reacţii din lume când e vorba de apariţia unui co­pil şi că fac totul ca să te protejeze. Toata lu­mea vrea să-mi dea ceva de mâncare, să mă protejeze cumva. A fost foarte emoţionant pentru mine când o colegă stilistă de la Pro TV a purtat toată seara masca de la farma­cie, deşi era doar uşor răcită, ca nu cumva să ajungă la mine microbii. (râde)

Foto: Sorina Andreica. Make-up: Claudiu Anghel. Hair: Alexandra Drăgan. Styling: Dana Budeanu Projects, Vestimentaţie custom made Dana Budeanu. Locaţie: Ambasada Franţei

Citeşte restul interviului în noul număr al revistei OK!, acum pe piaţă!

Modifică Setările