News

Amalia Enache a străbătut Marocul de la sud la nord

Vedeta Pro TV tocmai s-a întors din vacanţa petrecută în Maroc, de unde a venit încărcată cu fotografii frumoase şi amintiri de neuitat. Prezentatoare „Ştirilor nopţii” de la Pro TV şi-a petrecut vacanţa de iarnă în Maroc, o ţară pe care a încercat să o cunoască cât mai bine şi tocmai de aceea a străbătut-o de la sud la nord. „Marocul e în final pentru mine ca şi amintirea unei porţii de tajin sau cuscus, în varianta lor locală: cu zeci de condimente într-o singură porţie, cu amestec de carne ce se topeşte în gură, legume şi prune ori stafide dulci. Odată ce ai înţeles gustul, ţi-e foame mereu să mai iei o porţie. Şi ca ceramica lor caleidoscop – frumoasă de te-nnebuneşte, n-o uiţi, deşi rămâne acolo, departe”, a mărturisit Amalia.

Ea şi-a început călătoria din sud, „din Agadirul care sclipeşte în soare lângă ocean”, povesteşte Amalia, care a rămas fascinată de suk – numele local pentru târg, cel mai mare din nordul Africii, aşa cum spun chiar localnicii. „Acolo te izbesc aromele zecilor de condimente, acolo portocalele şi bananele sunt în grămezi atât de mari încât îţi răzbună copilăria în România comunistă, acolo am dat prima dată de mirosul şi gustul pâinii marocane, un fel de lipie pufoasă făcută pe vatră şi scăldată apoi în mălai”, a mai spus ştirista.

Marrakech
a fost următoarea destinaţie în care Amalia s-a oprit. În piaţa Jama el Fna, Amalia s-a bucurat de spectacolul oferit în plină stradă. „Aici toţi saltimbancii lumii par să-şi fi dat întâlnire, de la cei care fac şerpii să danseze, până la cei care încearcă să pescuiască sticle de suc cu o undiţă de care atârnă un covrig”, a povestit prezentatoarea, amuzată. Ea nu a ratat nici Grădina Majorelle şi s-a bucurat de un apus de soare lângă bazinul şi grădinile Menara.

vezi aici galeria foto

Dacă în Marrakech a ajuns cu autobuzul, spre Casablanca Amalia a luat trenul. „Am luat trenul până în incredibila Casablanca. Acolo, clădirile sunt în stiluri ce-ţi arată că locurile au cunoscut nu doar un Ev Mediu înfloritor, ci şi nişte ani ’40 cu influenţe franţuzeşti de mare putere şi stil, dar care noaptea se transformă într-un decor în care puteai oricând să-ţi imaginezi un film cu gangsteri.”

Călătoria Amaliei nu s-a încheiat aici, însă, deoarece este cunoscută pentru plăcerea pe care o are atunci când întâlneşte locuri încărcate de poveste. „Mi-am găsit liniştea deplină în vechiul port portughez din El Jadida, care m-a pregătit pentru nordul berber şi muntos, încărcat de istorie, cu Fes şi Meknes, unde pielea animalelor încă trece printr-un proces de pregătire şi vopsire numai cu ingrediente naturale din tot felul de seminţe culese de prin deşert sau din Atlas”, a mai dezvăluit vedeta. În Rabat, porturile, străzile, pieţele, târgurile şi oamenii nu i s-au părut Amaliei doar din altă lume, cât mai ales din alte timpuri. „Nu ştiu cum e o şedinţă de hipnoză în care te întorci în timp, dar acum îmi imaginez că e ca o vizită în lumea berberă. Acasă, mi-am dat seama că mă obişnuisem pe neştiute ca oraşul să răsune ca un cântec de câteva ori pe zi, aşa cum vuiesc acolo rugăciunile din moschei”, a recunoscut Amalia.

Foto: Pro TV

Comentarii

Articole asemănătoare

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.

Andreea Mantea, vacanţă în Costa Rica

News

Andreea Mantea, vacanţă în Costa Rica

Prezentatoarea postului Kanal D a plecat să se relaxeze dincolo de Ocean, în frumoasa şi luxurianta Costa Rica. Şi poate că acolo, departe, a găsit medicamentul pentru o inimă frântă.

Cum s-au distrat la Madrid Cabral şi Andreea Ibacka?

News

Cum s-au distrat la Madrid Cabral şi Andreea Ibacka?

Prezentatorul emisiunii „Poveştiri de noapte“ şi soţia sa au petrecut sărbătorile de iarnă în capitala Spaniei, unde, de Revelion, şi-au pus 12 dorinţe.

News

Hillary Clinton a suferit o comoţie cerebrală

Soţia fostului preşedinte american Bill Clinton şi actuala ocupantă a postului de secretar de stat al SUA a suferit joi un atac cerebral minor.

Se ştia despre Hillary Clinton că suferă de un virus gastric, care a determinat-o să anuleze, la începutul săptămânii trecute, o deplasare în Maroc, dar şi vizitele oficiale din Tunisia şi Abu Dhabi.

FOTO Heidi Klum, în costum de baie

News

FOTO Heidi Klum, în costum de baie

Nu ştim dacă mai suferă după mariajul eşuat cu Seal, dar, cu siguranţă, nu o arată. Vedeta a postat, din nou, pe contul său de Twitter o poză cu ea în costum de baie, la plajă.

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

Gossip

Roxana Ionescu a rămas fără soţ?

A avut o nuntă frumoasă şi părea că şi-a găsit jumătatea. Dar iată că şi „Mama Natură“ e una dintre cei care îngroaşă rândurile celor care divorţează anul acesta.

Jojo şi-a dus băieţelul în vacanţă

News

Jojo şi-a dus băieţelul în vacanţă

Actriţa din „Serviciul Român de Comedie“ de la Pro TV s-a întors recent cu familia dintr-o vacanţă petrecută în Turcia.

Cabral şi Andreea s-au întors din China

News

Cabral şi Andreea s-au întors din China

Cele două vedete Acasă TV au petrecut o săptămână la Shanghai, unde au descoperit o altfel de lume, plină de istorie, exotism şi arome inedite.

George Buhnici, vacanţă la Praga

News

George Buhnici, vacanţă la Praga

Realizatorul rubricii iLike IT din cadrul Ştirilor ProTv de dimineaţă a primit cadou din partea soţiei sale, Lorena, o excursie în minunatul oraş Praga.