News

America este în doliu. Care au fost ultimele cuvinte ale fostului preşedinte George Bush

America este în doliu. Care au fost ultimele cuvinte ale fostului preşedinte George Bush camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani. Iată ce i-a spus fiului său înainte de a închide ochii.

America deplânge dispariţia încă unei figuri importante a istoriei sale, celei a lui George Bush. Acesta s-a stins din viaţă în locuinţa lui din Houston. Fostul preşedinte avea o sănătate şubredă de mulţi ani şi recent fusese tratat pentru o infecţie.

Cu puţin timp înainte să moară, fostul preşedinte şi-a sunat fiul cel mare, pe George W. Bush. Juniorul şi-a întrebat tatăl dacă vrea să meargă la spital, însă seniorul i-a răspuns că e pregătit să se ducă la Barbara, soţia în vârstă de 73 de ani care a murit în acest an, şi fiica Robin care a fost răpusă de leucemie, în copilărie, scrie CNN.

Înţelegând că a venit momentul despărţirii, George W. i-a spus că a fost „un tată minunat.” „Şi eu te iubesc”, i-a transmis acesta lui George W.Bush, conform New York Times.

Câteva ore mai târziu, seniorul a murit în locuinţa sa din Houston, înconjurat de fiul său Neil Bush şi soţia sa Maria, cel mai bun prieten şi fost secretar de stat James Baker şi nepotul său Pierce Bush.

„A fost un moment emoţionant. A fost finalul unei vieţi incredibile”, a declarat Neil Bush.

Iată şi mesajul public transmis de George W. Bush, singurul fiu de preşedinte american care a avut, la rândul lui, ocazia de-a deveni preşedinte al Americii, ba chiar două mandate consecutive:

"Jeb, Neil, Marvin, Doro şi cu mine anunţăm cu tristeţe faptul că, după ce a trăit 94 de ani remarcabili, tatăl nostru a murit. George H. W. Bush a fost un om de mare caracter şi cel mai bun tată pe care un fiu sau o fiică l-ar fi putut avea. Întreaga familie Bush este recunoscătoare pentru că i-aţi arătat celui de-al 41-lea preşedinte dragostea şi compasiunea voastră, în care v-a păsat şi v-aţi rugat pentru el, iar acum ne-aţi transmis condoleanţe".

Trupul fostului preşedinte va fi depus începând de luni la Capitoliu, pentru că americanii să-i poată aduce un ultim omagiu, iar Donald Trump a decretat pentru miercuri zi de doliu naţional

Fiul unui senator, George Herbert Walker Bush s-a născut în Milton, Massachussetts, pe 12 iunie 1924. Absolvent al universităţii Yale, acesta  s-a dedicat mai întâi afacerilor cu petrol şi a devenit milionar până să împlinească 40 de ani. Abia apoi s-a dedicat politicii, ajungând să conducă America între 1989 şi 1993.

Modifică Setările