-

6 aprilie 2010   Lifestyle

Romanul ecranizat al lui W. Somerset Maugham ajunge pe rafturile bibliotecii Polirom.

Romanul ecranizat al lui W. Somerset Maugham ajunge pe rafturile bibliotecii Polirom.

L-aţi văzut pe marile ecrane, acum îl puteţi savura pe îndelete. „Pe muchie de cuţit“ are deja admiratorii săi, pornind numai de la cele două ecranizări realizate până acum - prima, din 1946, cu actorii Tyrone Power, Gene Tierney şi Anne Baxter în rolurile principale, iar a doua, mai recentă, cu Bill Murray, într-o interpretare de excepţie.

Personajul central, Larry Darrell, atrage prin multitudinea de faţete ale personalităţii sale, dar şi prin ipostazele în care este surprins, pe parcursul călătoriei pe trei continente: ca aviator în timpul Primului Război Mondial, tânăr monden în America, intelectual boem la Paris, miner într-un orăşel din Franţa, discipol spiritual în India. Autorul însuşi se include în rândul personajelor, ca unul dintre oamenii care l-au cunoscut direct pe Darrell.

La Polirom puteţi găsi şi alte scrieri ale lui W. Somerset Maugham, cunoscute atât publicului cititor, cât şi cinefililor: „Vălul pictat“, „Luna şi doi bani jumate“, „Plăcerile vieţii“, „Vila de pe colină“, „Magul“ sau „Robie“.

foto: Polirom

Mai multe