Ce n-ar trebui să lipsească din alimentația femeii de 40 de ani. Sonia Argint, sfaturi neprețuite pentru doamne

9 august 2022   Lifestyle

Femeile de peste 40 de ani trebuie să știe. Care sunt produsele care n-ar trebui să le lipsească din alimentație. A doua tinerețe vine cu provocări noi, în toate sferele.

Este importat ca doamnele să știe ce modificări hormonale intervin, cum trebuie ele susținute și cum atenția trebuie să se îndrepte spre alimentele antiinflamatoare.

Sonia Argint lucrează de ani de zile în jurnalismul de sănătate. De asemenea, este și cea care pune în practică sfaturile medicale pe care le află de la specialiști. Este sportivă și preocupată de sănătate de când se știe. Și tocmai pentru a-și duce misiunea la capăt, vorbește pe contul său de socializare despre toate aspectele legate de sănătate, are specialiști invitați în live-uri, dar este solicitată și la alte emisiuni, nu doar la cea pe care o prezintă.

Sonia Argint a venit în studio la ”Vorbește Lumea” pentru a dezvălui secrete prețioase pentru doamne.

Pe lângă sfaturile detaliate în emisiune, Sonia Argint a postat și pe contul său lista scurtă cu ce ar trebui să nu lipsească din alimentația femeii de 40 de ani, vârsta la care apar multe modificări în organism, în special la nivel hormonal dar și digestiv, mai ales dacă stilul alimentar a conținut până acum multă hrană procesată.

ALIMENTE FERMENTATE - conțin bacteriile acelea bune. O porție zilnică de varză murată, kimchi, kefir, murături, kombucha sau iaurt pot ajuta la echilibrarea bacteriilor intestinale. Este și momentul în care puteți introduce suplimente probiotice de bună calitate. O discuție cu medicul este recomandată.

FITOESTROGENI NATURALI - se găsesc în soia și legumele crucifere (broccoli, conopidă). Ar putea ajuta la echilibrarea acelor hormoni. Este esențial să ai un dosar medical fără probleme de sănătate.

LEGUME ȘI FRUCTE COLORATE - deoarece ai nevoie de antioxidanți pentru a preveni îmbătrânirea și pentru elasticitatea pielii. Mănâncă tone de fructe și legume colorate. Cu cât fructele sau legumele sunt mai viu colorate, cu atât mai mulți antioxidanți conțin: afine, căpșuni, portocale, sfeclă, ardei etc.

ALIMENTE PENTRU INIMĂ - este important să mănânci alimente care susțin un sistem cardiovascular sănătos: usturoi, ceapă, praz, turmeric, măsline, ulei din semințe de in și legumele cu frunze verzi sunt printre cele mai bune alimente.

CEREALE INTEGRALE. Pe măsură ce îmbătrânești, metabolismul tău încetinește, deci controlul porțiilor și alimentele bogate în nutrienți devin mai importante. Cereale integrale nerafinate, precum grâu integral, orez brun și ovăz ajuta la menținerea tensiunii arteriale și a colesterolului sub control. Ajută digestia și dau senzația de sațietate mai repede.

OMEGA 3 controlează inflamația și menține performanțele fizice. Se recomandă 3g-5g de ulei de pește lichid zilnic.

NUCA DE COCOS este bogată în fibre, ajută la combaterea candidozei, virusurilor fungice și bacteriilor, iar acizii grași din nuca de cocos pot stimula funcția creierului.

ALGELE MARINE și SEMINȚELE DE FLOAREA SOARELUI - au nutrienți importanți pentru funcția tiroidiană. Primele sunt bogate în iod iar semințele de floarea soarelui sunt bogate în vitamina E, acid folic, seleniu și magneziu, făcând aceste semințe delicioase fantastice pentru sănătatea cardiovasculară, sănătatea mintală și sănătatea tiroidei.

ANGHINARELE purifică și protejează ficatul. De asemenea, au un efect diuretic ușor asupra rinichilor, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor odată ce ficatul le prelucrează.

Foto: Instagram și Pexels

Mai multe